Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Gyimesi Pálma 2017. december 18., hétfő
spacer
Soproni Petőfi Színház
Soproni Petőfi Színház Kisszínház
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
2005. április 8.
A Soproni Petőfi Színház Budapesten

A Thália Színházban Neil Simon: A különterem című komédia magyarországi bemutatója lesz, a vidéki színházak találkozója keretében T.Williams: Macska a forró bádogtetőn című színművét játszák ugyancsak A Thália Színházban.

A Soproni Petőfi Színház áprilisban két alkalommal is vendégszerepel Budapesten. Április 7-én a Soproni Petőfi Színház és a Budapesti Madách Színház közös produkciója a Budapesti Thália Színházban kerül bemutatásra Neil Simon: A különterem című komédia ami magyarországi bemutató. Az előadást Málnay Levente rendezte.
Szereplők: Selmeczi Roland, Incze József / Nagy Gábor, Szilágyi Tibor, Kiss Mari, Tóth Enikő, Götz Anna

A darab ősbemutató - most nézheti- hallhatja a közönség először magyar nyelven.
A szerzőt, Neil Simont, a Mezítláb a parkban, a Furcsa pár íróját nem kell bemutatnunk, ismert a nézők előtt. Volt olyan év, amikor négy darabja ment egy időben a Broadway négy különböző színházában, köztük a Cabiria éjszakái, amelyből Fellini készített filmet.

Műveiben enyhén sokkolja a nézőket, de csak annyira, hogy nevetésre ingerelje őket. Jól szerkesztett vígjátékaiban minden mindig a helyére kerül - ügyel arra, hogy ne terhelje túl sok komolysággal a publikumot, és mindig idejében megnyugtatja őket: végül minden jóra fordul.

Pályáját geg-manként kezdte, komikusoknak írt magánszámokat - azóta több mint húsz vígjátékot, öt musical-librettót szignálhat - 1983-ban a Broadway-n lévő Alvin Theatre-t, Neil Simon Theatre-re keresztelték át.
A különterem meglepő alapötletből épül darabbá: az elegáns párizsi La Casette Hotel különtermébe vacsorameghívást kap hat vendég. Először három férfi érkezik, akik nem ismerik egymást. Aztán megérkezik három nő, és itt kezdődik a meglepetések sorozata…
Pergő, szellemes dialógusok, meghökkentő helyzetek visznek a végkifejlet felé..
Az előadás április 8-9-és 10 –én is színre kerül.

A hónap második felében a vidéki színházak találkozója keretében a Soproni Petőfi Színház társulata április 24-én a Budapesti Thália Színházban játssza Tennessee Williams: Macska a forró bádogtetőn című színművét Szilágyi Tibor rendezésében.
Szereplők: Nagy-Kálózy Eszter, Selmeczi Roland, Kovács Nóra, Szélyes Imre, Németh Borbála, Dóczy Péter, Tándor Lajos, Bálint Péter

Williams drámája napjainkban játszódik egy kaliforniai ültetvényes, többszörös milliomos házában, egyetlen estén. Felvonásai, csak a dráma mélyebbre fordulásának állomásai, a függöny összecsapódása nem jelez időugrást: a cselekmény szakadatlan, már az elején fölsejlik a család szélesebb drámája: a nagypapa halálán van, két fia Brick, Gooper és feleségeik között folyik a harc az öreg szeretetéért, végrendeletéért, a vagyonért. Brick és felesége, Margaret között sincs minden rendben, a férfi ivásban vezeti le bűntudatát, amelyet barátja halála miatt érez. A tragédia okozójának feleségét tartja, aki viszont rendületlenül szereti őt. Margaret, a darab főszereplőnője az egyedüli, akinek talán van ereje kiverekedni a maga boldogságát, győzelmét.

Williams legnagyobb drámaírói értéke a pontos emberábrázolás: minden alakja szilárdan áll a lábán, szavai, cselekedetei világosan definiálják múltját, jelenét, minden szereplője határozott egyéniség - s bár szemmel láthatólag nem volt szándékában: az előtérben lezajló lelki dráma mögött kemény kritika is rejlik, amelyben bemutatja a gazdagok világát, azt, hogy a milli
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2017. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a