Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Varga Zsuzsa, Andrádi Zsanett, Varga Klári, Poszet Nándor 2018. május 27., vasárnap
spacer
Soproni Petőfi Színház
Soproni Petőfi Színház Kisszínház
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
2005. április 8.
A Soproni Petőfi Színház Budapesten

A Thália Színházban Neil Simon: A különterem című komédia magyarországi bemutatója lesz, a vidéki színházak találkozója keretében T.Williams: Macska a forró bádogtetőn című színművét játszák ugyancsak A Thália Színházban.

A Soproni Petőfi Színház áprilisban két alkalommal is vendégszerepel Budapesten. Április 7-én a Soproni Petőfi Színház és a Budapesti Madách Színház közös produkciója a Budapesti Thália Színházban kerül bemutatásra Neil Simon: A különterem című komédia ami magyarországi bemutató. Az előadást Málnay Levente rendezte.
Szereplők: Selmeczi Roland, Incze József / Nagy Gábor, Szilágyi Tibor, Kiss Mari, Tóth Enikő, Götz Anna

A darab ősbemutató - most nézheti- hallhatja a közönség először magyar nyelven.
A szerzőt, Neil Simont, a Mezítláb a parkban, a Furcsa pár íróját nem kell bemutatnunk, ismert a nézők előtt. Volt olyan év, amikor négy darabja ment egy időben a Broadway négy különböző színházában, köztük a Cabiria éjszakái, amelyből Fellini készített filmet.

Műveiben enyhén sokkolja a nézőket, de csak annyira, hogy nevetésre ingerelje őket. Jól szerkesztett vígjátékaiban minden mindig a helyére kerül - ügyel arra, hogy ne terhelje túl sok komolysággal a publikumot, és mindig idejében megnyugtatja őket: végül minden jóra fordul.

Pályáját geg-manként kezdte, komikusoknak írt magánszámokat - azóta több mint húsz vígjátékot, öt musical-librettót szignálhat - 1983-ban a Broadway-n lévő Alvin Theatre-t, Neil Simon Theatre-re keresztelték át.
A különterem meglepő alapötletből épül darabbá: az elegáns párizsi La Casette Hotel különtermébe vacsorameghívást kap hat vendég. Először három férfi érkezik, akik nem ismerik egymást. Aztán megérkezik három nő, és itt kezdődik a meglepetések sorozata…
Pergő, szellemes dialógusok, meghökkentő helyzetek visznek a végkifejlet felé..
Az előadás április 8-9-és 10 –én is színre kerül.

A hónap második felében a vidéki színházak találkozója keretében a Soproni Petőfi Színház társulata április 24-én a Budapesti Thália Színházban játssza Tennessee Williams: Macska a forró bádogtetőn című színművét Szilágyi Tibor rendezésében.
Szereplők: Nagy-Kálózy Eszter, Selmeczi Roland, Kovács Nóra, Szélyes Imre, Németh Borbála, Dóczy Péter, Tándor Lajos, Bálint Péter

Williams drámája napjainkban játszódik egy kaliforniai ültetvényes, többszörös milliomos házában, egyetlen estén. Felvonásai, csak a dráma mélyebbre fordulásának állomásai, a függöny összecsapódása nem jelez időugrást: a cselekmény szakadatlan, már az elején fölsejlik a család szélesebb drámája: a nagypapa halálán van, két fia Brick, Gooper és feleségeik között folyik a harc az öreg szeretetéért, végrendeletéért, a vagyonért. Brick és felesége, Margaret között sincs minden rendben, a férfi ivásban vezeti le bűntudatát, amelyet barátja halála miatt érez. A tragédia okozójának feleségét tartja, aki viszont rendületlenül szereti őt. Margaret, a darab főszereplőnője az egyedüli, akinek talán van ereje kiverekedni a maga boldogságát, győzelmét.

Williams legnagyobb drámaírói értéke a pontos emberábrázolás: minden alakja szilárdan áll a lábán, szavai, cselekedetei világosan definiálják múltját, jelenét, minden szereplője határozott egyéniség - s bár szemmel láthatólag nem volt szándékában: az előtérben lezajló lelki dráma mögött kemény kritika is rejlik, amelyben bemutatja a gazdagok világát, azt, hogy a milli
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a