Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Juhász Judit, Juhász Judit, Tatár Gabriella, Kálid Artúr, Horváth László 2018. augusztus 14., kedd
spacer
Sáfár Mónika
Életrajz
Képek
szerepei
Életrajz

1991-ben végzett a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskola prózai tagozatán. Még főiskolai hallgatóként eljátszotta Tolcsvay–Müller: Mária evangéliuma című rockoperájának cím­szerepét, majd a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szegődött.

1993-ban a Budapesti Operettszínházhoz szerződött, ahol jelenleg vendégként játszik. Énekelte itt a címszerepet az Elisabeth című musicalben, volt Ellen a Miss Saigonban, a legnépszerűbb operettek primadonna szerepét pedig eljátszotta itthon és külföldön. Legutóbb volt Marica, Glavari Hanna A víg özvegyben és a Mária főhadnagy Farkasházi Antóniája, korábban szerepelt a Cirkuszhercegnőben, a My Fair Ladyben és a Csókolj meg, Katám című darabokban is.

1996-ban a Magyar Állami Operaház meghívására elénekelte Strauss: A denevér című művében Rosalinda szerepét. Ugyanebben az évben Pál Tamás hívására a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatához szerződik, ahol az operairodalom gyöngyszemeit énekelhette – a többi között Tosca, Boito: Mefistofele (Margit), Verdi: Nabucco (Abigél). 2006-ban debütált Puccini: Turandot című operájának címszerepével a Magyar Állami Operaházban.

Számtalan külföldi turné részese, már több éve visszatérő vendége Japán színház- és koncerttermeinek. A Madách Színházban énekli Carlotta szerepét az Operaház Fantomjában és a Pletyka című prózai vígjátékban megkapta az egyik főszerepet is.

spacer
spacer
spacer
 
a á b c cs d e é f g gy h i í j k l m n ny o ó ö ő p q r s sz t ty u ú ü ű v w x y z zs
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a