Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Urbán Andrea, Bertalan Ágnes, Gieler Csaba 2017. június 27., kedd
spacer
Művészek írták
Interjúk
A hét arca
Határtalanul
Ismeretlen ismerősök
A nemzet erdélyi színészei
Művészek írták
Beszámolók
Miloš Forman 1984-ben csinált egy nagy mozit Peter Schaffer 1979-es Amadeusából. Akkor még a színpadé volt az elsőbbség, a film ment a színház után. Erről a darabról a Szabad Európa jóvoltából (a vétel híresen zavart volt) már akkor hallottam – persze kíváncsivá is tett. Játszották azután 1990 körül a Madáchban, azt az előadást nem láttam. A szerző Equus című drámájához volt szerencsém a Vígben. A szereposztás most is több mint ígéretes. Jó előérzetekkel ültem be tehát a Belvárosi Színházba.
spacer
A Vígszínház kereső korszakának nagy pillanatához ért. A vetített látvány és a játék, a film és a színpad kevercse, rengeteg innovációt, plusz utalást, humorforrást ad. Eszenyi most nagyot lépett, felhozta a kamerát is a színre – előadásában a bluebox vezérli a dramaturgiát.
spacer
A szerző, Paul Foster, az 50-es években, 21 évesen érkezett New Yorkba. Jogot tanult – ez legalább annyira erős forrása az I. Erzsébet nyersen racionális nyelvének és kíméletlenül szókimondó történelmi logikájának, mint a 68-asok kritikus gondolkodása. A Lower East Side soknemzetiségű szegénynegyedében még a ruházati ipar és kereskedelem is valahogyan az új amerikai nemzedék kulturális átváltozásának része lett.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > >>
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2017. - THEATER Online - theater.hu
Az oldalt támogatja az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.
Szerverünk üzemeltetője és a Theater Online támogatója a GTS Hungary Távközlési Kft