Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Rudolf Teréz, Borbiczki Ferenc, Jakab Tamás, Bodor Johanna 2017. október 23., hétfő
spacer
Művészek írták
Interjúk
A hét arca
Határtalanul
Ismeretlen ismerősök
A nemzet erdélyi színészei
Művészek írták
Beszámolók
Robert Wilson az osztrák és a cseh irodalom világnagyságainak szövegeit vizualizálja. Egy 20. századi tragikomédia a 21. század színpadi „mozijának” képnyelvén. Különös „hosszú huszadik századot” ír le két dátum: Robert Wilson 1941. október 4-én született, Jurij Ljubimov 2014. október 5-én halt meg, mi 2014-ben, helyi háború szomszédállamában vagyunk nézők. Az este szakmai közönsége érti ezt.
spacer
Miloš Forman 1984-ben csinált egy nagy mozit Peter Schaffer 1979-es Amadeusából. Akkor még a színpadé volt az elsőbbség, a film ment a színház után. Erről a darabról a Szabad Európa jóvoltából (a vétel híresen zavart volt) már akkor hallottam – persze kíváncsivá is tett. Játszották azután 1990 körül a Madáchban, azt az előadást nem láttam. A szerző Equus című drámájához volt szerencsém a Vígben. A szereposztás most is több mint ígéretes. Jó előérzetekkel ültem be tehát a Belvárosi Színházba.
spacer
A Vígszínház kereső korszakának nagy pillanatához ért. A vetített látvány és a játék, a film és a színpad kevercse, rengeteg innovációt, plusz utalást, humorforrást ad. Eszenyi most nagyot lépett, felhozta a kamerát is a színre – előadásában a bluebox vezérli a dramaturgiát.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > >>
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2017. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a