Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Urbán Andrea, Bertalan Ágnes, Gieler Csaba 2017. június 27., kedd
spacer
Művészek írták
Interjúk
A hét arca
Határtalanul
Ismeretlen ismerősök
A nemzet erdélyi színészei
Művészek írták
Beszámolók
Hogyan lehet felidézni a szinte elfeledett, feledhetetlenül szeretetreméltó, roppant tehetségű figurát, aki mindent egyénítve látott, akinek a sors is máshogy fájt? A költői kérdés személyes részére a nagy közös munkára visszagondolva teszek válaszkísérletet. A köz memóriájának frissítésére pedig ugyanerről az előadásról írt belgrádi kritikákból hozok idézeteket. Külföldiektől, mert az egykorú honiakkal ma sem tudnék indulatmentesen bánni.
spacer
Gyakran mondják, írták, hogy A testőr Molnár Ferenc „leggyengébb darabja”. Színház soha ne válasszon rosszabbat – feleli erre a néző. A Vígszínházban egynéhányszor elővették már. Elsöprő siker volt mind. Én is láttam kamaszként Ruttkai Éva és Darvas Iván főszereplésével – 1966-ban. Ma akaratlanul is összevetem őket a mai két főszereplővel, Eszenyi Enikővel és Stohl Andrással.
spacer
Robert Wilson az osztrák és a cseh irodalom világnagyságainak szövegeit vizualizálja. Egy 20. századi tragikomédia a 21. század színpadi „mozijának” képnyelvén. Különös „hosszú huszadik századot” ír le két dátum: Robert Wilson 1941. október 4-én született, Jurij Ljubimov 2014. október 5-én halt meg, mi 2014-ben, helyi háború szomszédállamában vagyunk nézők. Az este szakmai közönsége érti ezt.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 ... > >>
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2017. - THEATER Online - theater.hu
Az oldalt támogatja az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.
Szerverünk üzemeltetője és a Theater Online támogatója a GTS Hungary Távközlési Kft