Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Peter Brook, Guelmino Sándor, Szakály Márta, Borsos Levente, Cserna Antal 2018. március 21., szerda
spacer
Művészek írták
Interjúk
A hét arca
Határtalanul
Ismeretlen ismerősök
A nemzet erdélyi színészei
Művészek írták
Beszámolók
Mesékre hasonlítanak a drámairodalom klasszikusai. De amíg a mesén pallérozott gyerek királyost játszva egóját próbálgatja, addig a serdültebb, már személyes tapasztalatokkal bíró ifjú – jó, ha a színész megőrzi magában e hamar múló életkor természetes adottságát – már cselekvően kísérletezik, a hatás-ellenhatás dramaturgiája izgatja. Vidnyánszky egykori határon túli színházát ilyen primer, részben ösztönös játék emelte magasba.
spacer
Kezdésként a színlapot idézem: „… A Vígszínház 122 éves történetében első alkalom, hogy műsorra kerül Shakespeare leghíresebb műve”. Valahol olvastam, hogy hány bemutatót tartottak itt a bő százhúsz évben – ezres a nagyságrend. Ehhez lehet mérni, hogy az ország egyik vezető színházában a társulat még soha nem játszotta el ezt a művet. A fenti sorok alatt piros betűvel ott áll „Külön köszönet Nádasdy Ádámnak”. Felül viszont: „magyar szöveg: Forgách András”.
spacer
Nem tudom, milyen a jó báb, de azt tudom, hogy Németh Ilona jó bábokat készít, pontosítok, álmodik életre és élethez, teremt rendkívül sok invencióval, alkot imponáló szakmai biztonsággal – és sorolhatnám. Teszi mindezt többszörös intencionáltságtól behatároltan – vagy felszabadítottan ...
<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... > >>
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a