Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Jeremy Lloyd, Márdirosz Ágnes, Barabás Botond 2018. június 22., péntek
spacer
Beszámolók
Interjúk
A hét arca
Határtalanul
Ismeretlen ismerősök
A nemzet erdélyi színészei
Művészek írták
Beszámolók
Nézem Földes Tamást az Operettben, és nézem Földes Tamást a Karinthy Színházban. A Luxemburg grófjában nem ismerek rá. Addig olyan színésznek ismertem, aki akkor is jó, amikor körülötte senki, és akkor is ismeri a mértéket, amikor mellette mindenki más erőlködve igyekszik mulattatni a publikumot, ha más, a szöveg, a rendezés, a dalok erre nem igazán alkalmasak valamiért. Sir Basilként nem ezt a biztos ízlésű, mértéket tudó profit látom.
spacer
Kecskeméten és Székesfehérváron is bemutatták nemrég Bertolt Brecht darabját, de a két előadás már címében sem egyezik. Nem csoda, a művet többféleképpen szokták nálunk emlegetni. Kecskeméten az eredeti, Der gute Mensch von Sezuan tükörfordítását választották: A jóember Szecsuánból. Székesfehérváron a hazánkban talán leggyakrabban használt címet alkalmazták: Jó embert keresünk.
spacer
A világ drámairodalmának nagy és fontos szelete, amikor abból adódik a bonyodalom, vagy éppen a megoldás, hogy a nők férfinak öltöznek. Vígjátékokban persze. Shakespeare-nél éppúgy, mint Goldoninál. Abban a régi világban ugyanis valamilyen problémával, vagy egyáltalán az életben, magukra maradt nők leginkább férfiruhában kereshettek kiutat bajaikból
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a