Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Várhegyi Márta, Földi Tamás, Gecse Ramóna, Koltai Róbert 2017. december 16., szombat
spacer
Beszámolók
Interjúk
A hét arca
Határtalanul
Ismeretlen ismerősök
A nemzet erdélyi színészei
Művészek írták
Beszámolók
Kecskeméten és Székesfehérváron is bemutatták nemrég Bertolt Brecht darabját, de a két előadás már címében sem egyezik. Nem csoda, a művet többféleképpen szokták nálunk emlegetni. Kecskeméten az eredeti, Der gute Mensch von Sezuan tükörfordítását választották: A jóember Szecsuánból. Székesfehérváron a hazánkban talán leggyakrabban használt címet alkalmazták: Jó embert keresünk.
spacer
A sötétség hatalma zárójelenete egy pincében játszódik. Az apa ott öli meg és ássa el a nem kívánt csecsemőt. Rendes színpadon vagy föl lehet szedni a padlót, de legrosszabb esetben a zenekari árok szolgálhat ilyesféle mélyedéssel. Az előadást rendező Alföldi Róbert azonban elvetette ezt a hagyományos megoldást a Budaörsi Latinovits Színházban.
spacer
Az arca is énekelt, az egész lénye, pedig nem ő volt az ária előadója. Háttal a pódiumnak, a növendék produkcióját hallgatva Hamari Júlia tekintetéből, mosolyából, ahogy elégedetten nyugtázott egy-egy szépen sikerült frázist, a még jobb produkcióra ösztönző inspiráció áradt. A zenében élt, ahogy mindig, ma is.
1 2 3 4 > >>
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2017. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a