Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Sebők Klára 2018. augusztus 15., szerda
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Óriási sikerrel zárult az udvarszínházi programsorozat
Bereményi Géza: IRÉN LEVELE
Álom újratöltve (hősbemutató, valószínűleg egy felvonásban)
III. UbikEklektik
Szelíden és Szilárdan
Don Q és IQ - ELMARAD


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. július 29.
„Eljöttél egyedül, de nem leszel egyedül” Kezdődik a 11. Ördögkatlan Fesztivál!

Nagyharsány, Kisharsány, Villánykövesd és Beremend ismét benépesül. A július 31. és augusztus 4. között megrendezésre kerülő fesztiválon közel 650 kulturális programból válogathatnak az ide látogatók. Két fiatal, folyamatosan kísérletező alkotócsoport bemutatójára is sor kerül a Katlanban.

A K2 színház tavaly egy nap alatt játszotta le négy darabját, melyet a társulat közösen írt és hozott létre. Mindegyik alapját a helyi falvak történetei inspirálták. A nagyharsányi menyasszony, A kisharsányi vőlegény, A villánykövesdi vőfély és A beremendi lakodalom idén kötetben is megjelent. A sorozat tovább folytatódik. Augusztus 1-én A baranyai gyöngyösbokréta című előadásukat láthatja a közönség Nagyharsányban.

A Sztalker Csoport első önálló bemutatójára készül. Faulkner: Míg fekszem kiterítve című kisregényéből kiindulva a darab szövegét Vecsei H. Miklós írta. Az előadást ifj. Vidnyánszky Attila rendezi, aki elmondta: „az a fajta furcsa, groteszk világ, ami a kisregényben van, lehetőséget ad arra, hogy elemeljük a történetet, lehetőséget ad rá, hogy egy olyan színházi formát hozzunk létre, ami eddig nem volt ránk jellemző. Egy egészestés, erőteljes kihívás lesz számunkra, mert nagyon nehéz az anyag és nehéz vele fogalmazni”. Az előadás érdekessége, hogy Törőcsik Mari, aki a fesztivál védnöke is, hangfelvételről közreműködik az előadásban. A darabot augusztus 1-jén és 3-án is előadja a Sztalker Csoport.

Fotó: theater.hu
Tótferi (Titkos Társulat)

További színházi előadások: A mi osztályunk (Tatabányai Jászai Színház), Leenane szépe (Kassai Thália Színház), Vaterland (Forte), Az öngyilkos (Forte), A csárdás-ápolás művészete (TranzDanz), Kivettem egy gömböt fejemből (Nézőművészeti), Mulatság (Ördögkatlan Produkció), Mi / Ők, Loveshake, Second life, avagy kétéletem, Leszámolás velem, Pira-Bella, (Orlai Produkció), Gyarmati Fanni naplója, Kezdhetek folytatódni – Petri est, Kean, a színész, Semmi konferencia, Márai: Hallgatni akartam (Vígszínház), Miskin herceg (Katona József Színház) Tótferi (Titkos társulat)

Fotó: theater.hu
A mi osztályunk (Tatabányai Jászai Mari Színház)

spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a