Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Szél Dalma Rebeka 2018. június 24., vasárnap
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Már csak néhány napig tartják a régi bérlők helyeit a jegypénztárban!
Y.EAST fesztivál
Verebes Ernő: Gerendák
Háy János: A halottember
Fiatalok vették birtokba a színházat Egerben
Andrei Șerban 75 – miniévad a kolozsvári színházban


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. március 13.
Vizsgafilmek a kamaraszínházban

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak vizsgafilmjeit láthatjátok március 20-án, a Szín-Tár nyitónapján a Kelemen László Kamaraszínházban. A személyes traumákról, izolációról, csodálatos képességekről és pszichoterápiával felérő hajvágásról szóló filmek vetítése 17 órakor kezdődik.

A gyerekkori traumák és konfliktusok feldolgozásával foglalkozik Réthy Dávid Utósok című rövidfilmje. Főhőse három srác, Bubi, Süti és Valentin, utógondozásban élő fiatalok, az állami nevelésből hamarosan tovább kell állniuk. Egyikőjük az érettségit halogatja, a másik kettő már albérletet keres, eddig sikertelenül. Miközben külön-külön kirajzolódik a múltjuk és a jelenük, az ismeretlen jövő előtt álló, felnőtt életbe átlépő ‘utós’ fiúk útja végül mindig ugyanott köt ki: fiatalságuk legfontosabb helyszínén, a hűvösvölgyi gyermekvasút megállójában.
Humorral és iróniával fordul témája felé Hendrick Leah, a Hosszú vágás című film rendezője. Az alkotás egy lakótelepi fodrász mindennapjait mutatja be: Istvánhoz sokféle ember jár, legtöbben törzsvendégek, akik mind a saját problémáik súlyával ülnek bele a fodrász székbe, amit a rövid hajvágás során osztanak meg a készséges férfival. Istvánnak mindenki számára van egy-két jó tanácsa, legyen szó párkapcsolatról, pénzről, politikáról – csak a saját problémáival nem tud könnyen szembenézni. Türelme és kedvessége végtelen, még a kormánypropagandát szajkózó idős néni felé is udvariasan bólogat, míg egy másik vendégének Leonard Cohent idéz vigasztalásul. A mosás-vágás-szárítás (esetenként festés) István székében felér egy terápiával.
Szeleczki Rozália Csodapunci című filmjének főszereplője Léna, a szüzességének elvesztésére készülő kamaszlány. A csodapunci legendája a családi mitológia része, s egyúttal csodás képesség, de kérdés, vajon Léna birtokában van-e az anyáról lányára öröklődő örökségnek.
Korom Anna vizsgafilmje, amelynek címe: És a nyolcadik napon, egy farmon játszódik. Itt él az édesanyjával Luca, aki még sohasem járt a tanyájuk kerítésén túl, nem látott még élő embert az anyján kívül. A világot jelentik egymás számára. Ám ahogy Luca kamaszodik, öntudatra ébred, egyre vonzza az ismeretlen: álmodik róla, hallja a hangját, érzi a közeledtét. Egy nap pedig elérkezik hozzájuk egy furcsa idegen.
A vetítésre díjtalan jegyek igényelhetők a színház jegypénztárában.

spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a