Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Muszte Anna, Takátsy Péter, Kiss László, Fekete Ernő, Sipos Vera, Oravecz Edit 2018. március 19., hétfő
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Ezüst Tulipán díjjal tüntették ki Bandura Emesét
Művészeti díjak március 15-e alkalmából
Felhívás: In/between Reflex(ions)
Világsztárok és 360 fokos VR élmény a Müpa 2018/2019-es évadában
Igazi ’Mr. Bean Show’ – Réczei Tamás a Négyhangú opera bemutatójáról
Március 19. - Rendkívüli nyitva tartás a jegypénztárban


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. március 12.
PROJEKTNYITÓ - Mese és színház

Közel 250 óvodás és általános iskolás korú gyermek részvételével indul útjára a kecskeméti Katona József Színház Meseváros című projektje. A program - amelynek március 9-én tartották meg hivatalos projektindító sajtótájékoztatóját – célja, hogy már óvodás kortól megismertesse a gyermekekkel a színházat, s a színházi előadások segítségével élményszerűen mutassa be a meséket.

- A kecskeméti teátrum 122 éve a megyeszékhely és Bács-Kiskun megye meghatározó kulturális intézménye. Fontos feladatunknak tartjuk, hogy új és új generációk figyelmét irányítsuk a színház varázslatos világára – mondta a sajtótájékoztatón Cseke Péter direktor. – Az immár hagyományos, évadonként többször is megrendezésre kerülő kulisszajárás, a nyílt napok, a Nulladik óra sorozat, a „kritikus órák”, a Tetthely bűnmegelőzési sorozat, az idén először látható osztályterem-színházi előadás mind azt a célt szolgálja, hogy minél nagyobb számban érkezzenek hozzánk olyan fiatalok, akik néhány év múlva a teátrum törzsközönségét alkothatják.
A munka pozitív visszaigazolása a gyermek és ifjúsági nézők országos viszonylatban is jelentős száma. Gyermekbérlettel 7165-en, ifjúsági bérlettel 1784-en, családi bérlettel pedig több mint 300-an látogatják a kecskeméti Katona József Színház előadásait.
- A március 1-jétől 18 hónapon át zajló Meseváros projekt lehetőséget teremt arra, hogy újabb iskolákkal és óvodákkal létesüljön aktív, tartalommal bíró kapcsolat – tette hozzá Cseke Péter.

- A 25 millió forint összköltségvetésű EFOP Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért pályázat megvalósítása során az 5-14 éves korosztályt szólítjuk meg – mondta el az eseményen Lesku Katalin projektmenedzser. - A program célja, hogy az óvodás korosztálytól kezdve megismertessük a gyermekekkel a színház világát, élményszerűen mutassuk meg számukra a meséket. A célcsoportot alkotó 245 gyermeket a mesék világán keresztül vonjuk be a nem hagyományos tanulási formákba, hogy kialakítsuk a színházba járás igényét.
A Meseváros keretében a gyerekek havi szakkörökön, tehetséggondozó foglalkozás-sorozaton, témanapokon, táborokban, színháztörténeti vetélkedőkön vehetnek részt. A projekt végén pedig a feldolgozott mesékhez kapcsolódó, módszertani foglalkoztató anyagokat kapnak az oktatási-nevelési intézmények.
A program témavezetői a színház munkatársai lesznek. Az óvodás korosztályt a Ferenczy Ida Óvoda nagycsoportosai képviselik, akiknek témavezetője Csombor Teréz lesz. A kisiskolás korosztályt a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola mint székhelyintézmény képviseli, továbbá két tagintézménye, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola, valamint a Móra Ferenc Általános Iskola. E tanintézmények témavezetői März Fruzsina, Mahalek Gábor és Szegvári Juli lesznek.
A programhoz csatlakozott továbbá a Szent Imre Katolikus Általános Iskola Tóth Kata témavezetésével, valamint a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI is, melynek témavezetője Csapó Virág lesz.
Réczei Tamás, a projekt szakmai vezetője megnyitó beszédében elmondta: a mesék kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a gyerekek a feldolgozás során megélhessenek olyan élményeket, amelyekben - valamilyen oknál fogva – eddig nem lehetett részük. A projekt tematikájában a Hamupipőke, a Kis gyufaárus lány, A rendíthetetlen ólomkatona, Az égig érő paszuly és A fenyőfa meséje szerepel.
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a