Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Simor Ottó, Téglás Márton, Garaczi László, Bozsó Péter, Dézsi Éva Darinka, Újvári Zoltán, Bodolay 2018. július 17., kedd
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Irina - RÉV színház
Csehov
Anton Pavlovics Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel?
Ábrándok
Ványa bácsik, avagy nyaralj ködben
A Kultkikötőben zajlott A testőr utolsó előadása


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. január 9.
Megkezdődtek Tóth Krisztina Babérkoszorú-díjas költő, író Pokémon go című darabjának próbái a Rózsavölgyi Szalonban.

„Törekedtem arra, hogy csupa olyan figura tűnjön fel a darabban, akik a mi életünkben is jelen vannak. Így amikor ismerős helyzeteken felnevetünk, saját magunkon is röhögünk. Kicsit könnybe is lábad majd a szemünk, mert kicsit sajnáljuk is magunkat. Mulatságos a darab, ugyanakkor mélyen megüli a szívet” - mondja Tóth Krisztina.

A Pokémon go – teszi hozzá a szerző – elég tipikus családról szól, biztosan ismerjük őket a szomszédból, a baráti vagy ismerősi körből: csúsznak lefelé, s próbálnak megkapaszkodni. A középkorú férjnek és feleségnek egy felnőtt gyereke van. Elvágynak onnan, ahol élnek. Elvágynak az életükből. A férfinak valamikor volt munkája, de elveszítette, és a virtuális világba menekül. Erre is utal a cím: Pokémon go…

"Roppant izgalmas volt számomra az olvasópróba, hogy ki mit gondol az adott figuráról, elsőre milyen a viszonya a színésznek az általa megformált alakkal. Vizuális ember vagyok, gyönyörűséggel töltött el a díszlettervek látványa, mert azt láttam: formát ölt, megszületik, amit én fejben elképzeltem. Le voltam nyűgözve. Ráadásul nem egyszerű a tér, többféle helyszín van, családi ház, lakótelepi lakás, albérlet, kollégiumi szoba, de meg kell jeleníteni egy kiskertet is, ahol időnként ásnak, mert a nagymama urnája hajlamos eltűnni” – említi még a darab kapcsán Tóth Krisztina.

A Pokémon go című darabot Csizmadia Tibor rendezi. Játsszák: Debreczeny Csaba, Bozó Andrea, Hunyadi Máté e.h., Tímár Éva, Józsa Bettina e.h., Sztarenki Pál.

Bemutató: 2018. február 20. 

Bővebben az előadásról >>>

spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a