Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Bősze György, Timkó Eszter, Kerekes Valéria, Mészáros Árpád Zsolt, Bokor Andrea 2018. március 23., péntek
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Fesztiválnapló - A második nap
Godot-ra várva – az újvidéki végzős osztály bemutatója
FESZTIVÁLNAPLÓ 9. SZÍN-TÁR, 2018.03.20, kedd
Küldetés – Bánk-misszió a Cserhalmi-osztály előadásában
KÓDA - Színház és komolyzene április 11-én a Kamaraszínházban
Bábos bemutató a bábszínházi világnapon


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. november 14.
Liliomfi bemutató Kassán!

2017. november 16-án mutatják be Szigligeti: Liliomfi című darabjának szürrealista átdolgozását Telihay Péter rendezésében, Lakatos Róbert zenéjével.

"Gyakran hallom, hogy a színészek „léhák”, ”könnyelműek”, vagy hogy elvadultak és korhelyek, hogy a színésznők „könnyűvérűek”, „szabadosak”. Meglehet. Azonban tudom, hogy ez csak kívülről tűnik így. „Társadalmi vígjáték” – írja Szigligeti, s érdemes komolyan venni ezt a megjelölést. Főszereplői a színészek: Liliomfi és Szellemfi korunk hősei. Provokátorai és szórakoztatói környezetüknek. Vigaszt nyújtanak és tükröt tartanak azoknak, akikkel a sors összehozza őket. Egyazon arc egyik és másik fele, akár a bohócoké: szomorú és derűs. Színésznek lenni ma nem sikk, inkább eszelős megszállottság. A maszk derűje és bánata ennek a megszállottságnak a két arca. " Telihay Péter rendező az előadás kapcsán.

Szigligeti freak verzió a kassai Thália Színház társulatának előadásában, Lakatos Róbert slágergyanús világzenéivel, Baudelaire, Petőfi, Verlaine, Rimbaud, Hobó, Jónás Tamás és más írók, drámaírók, hordószónokok vendégszövegeivel Artner Szilvia mágikus-realista szerkesztésében, Papp Janó szürrealista jelmezeivel, Király Adrienn poszt-apokaliptikus díszlettervei alapján, Kántor Kata pre-hisztérikus táncaival, és nem utolsó sorban a rendező végtelen bölcsességével, és tengernyi türelmével.

További előadás: 2017. november 19. 15 óra

spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a