Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Szakács Dániel, Lang Rudolf, Horváth Lili, Tóth Sándor, Vajdai Vilmos, Pregitzer Fruzsina 2018. június 17., vasárnap
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Idén is POSZT-díjazott Kecskemét
UbikEklektik Fesztivál – Műemlék Rakétabázis
Impressziók – Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig
Magyar és szlovák balettegyüttesek, sztártáncosok az Erkel Színházban
Valamennyi kulisszajáró csoportunk megtelt a Múzeumok éjszakájra!
Színházi kaland a Múzeumok Éjszakáján


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. november 13.
Cseh buli az utolsó Sörgyári capriccio után

Bohumil Hrabal Sörgyári capriccio című vígjátékát 2017. november 17-én, pénteken 19 órától láthatja utolsó alkalommal a József Attila Színház közönsége. Az előadás után zenés mini sörfesztivál várja a nézőket a színház előcsarnokában, a színészek és a darabban szereplő muzsikusok közreműködésével.

Az 1920-as évek Csehországát idézi a mű: az Osztrák-Magyar Monarchia iránt érzett nosztalgiát, a kisvárosi életet, a mindennapok felgyorsulását. Az álmos kisvárosba folyamatosan beszivárognak az iparosodás és a technikai fejlődés hatásai: megjelenik a rádió, az autó, a gramofon és a jazz. Rövidül a távolság, a munkaidő, az asztal lába, a szoknya – és még Maryska is levágatja gyönyörű, combig érő haját, amely olyan, akárcsak „egy darab Monarchia”.

„A Hrabal-recepció egyik újabb állomása Hargitai Iván rendezése, amely inkább a könyvet vette alapul, ugyanakkor érezhetően a filmben megteremtett képi világra is épített… A Hargitai Iván által rendezett előadás az eredeti történet összes fontos motívumát megjeleníti… A vígjátékot a rendező számos látványos elemmel gazdagította: bábokkal, árnyjátékokkal, néhol akrobatikus mozdulatokkal és burleszkelemekkel érzékeltette az eredeti regény groteszk és abszurd hatásait. A színpadra állított történet szerkezetén keresztül reflektál a capriccio műfajára is, csapongó, szeszélyes és szabad formájú, a jelenetek és dalok kavalkádja váltja egymást.”
(Forrás: Forgách Kinga, magyarhirlap.hu)

spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a