Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Bősze György, Timkó Eszter, Kerekes Valéria, Mészáros Árpád Zsolt, Bokor Andrea 2018. március 23., péntek
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Fesztiválnapló - A második nap
Godot-ra várva – az újvidéki végzős osztály bemutatója
FESZTIVÁLNAPLÓ 9. SZÍN-TÁR, 2018.03.20, kedd
Küldetés – Bánk-misszió a Cserhalmi-osztály előadásában
KÓDA - Színház és komolyzene április 11-én a Kamaraszínházban
Bábos bemutató a bábszínházi világnapon


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. november 13.
Cseh buli az utolsó Sörgyári capriccio után

Bohumil Hrabal Sörgyári capriccio című vígjátékát 2017. november 17-én, pénteken 19 órától láthatja utolsó alkalommal a József Attila Színház közönsége. Az előadás után zenés mini sörfesztivál várja a nézőket a színház előcsarnokában, a színészek és a darabban szereplő muzsikusok közreműködésével.

Az 1920-as évek Csehországát idézi a mű: az Osztrák-Magyar Monarchia iránt érzett nosztalgiát, a kisvárosi életet, a mindennapok felgyorsulását. Az álmos kisvárosba folyamatosan beszivárognak az iparosodás és a technikai fejlődés hatásai: megjelenik a rádió, az autó, a gramofon és a jazz. Rövidül a távolság, a munkaidő, az asztal lába, a szoknya – és még Maryska is levágatja gyönyörű, combig érő haját, amely olyan, akárcsak „egy darab Monarchia”.

„A Hrabal-recepció egyik újabb állomása Hargitai Iván rendezése, amely inkább a könyvet vette alapul, ugyanakkor érezhetően a filmben megteremtett képi világra is épített… A Hargitai Iván által rendezett előadás az eredeti történet összes fontos motívumát megjeleníti… A vígjátékot a rendező számos látványos elemmel gazdagította: bábokkal, árnyjátékokkal, néhol akrobatikus mozdulatokkal és burleszkelemekkel érzékeltette az eredeti regény groteszk és abszurd hatásait. A színpadra állított történet szerkezetén keresztül reflektál a capriccio műfajára is, csapongó, szeszélyes és szabad formájú, a jelenetek és dalok kavalkádja váltja egymást.”
(Forrás: Forgách Kinga, magyarhirlap.hu)

spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a