Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Borbáth Júlia, Spolarics Andrea, Rusz Judit 2018. február 19., hétfő
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Rajzpályázat gyerekeknek
Felvételi előkészítő színművész szakra Kecskeméten– Cseke Péterrel és Réczei Tamással
Megújult az Ács Alajos Stúdió arculata
Kleist: O. márkiné
Bertolt Brecht: Kurázsi mama és gyermekei - premier
SZÍN-TÁR • 3 ország, 5 egyetem színész hallgatóinak produkciói Kecskeméten


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. október 3.
Maszk őszi programok

A fellépésekhez kapcsolódóan két mozgásóra is lesz a társulat tagjaival: október 6-án, pénteken 17.00 órától Kun Attila táncos-koreográfus, a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője, október 7-én, szombaton 11.00 órától pedig Horváth Adrienn táncos tart 75 perces mozgásórát az érdeklődőknek.

A Közép-Európa Táncszínház vendégjátékával folytatódik őszi programsorozatunk a Régi Zsinagógában.
Október 6-án, pénteken 15.00-kor a Ki vagy te, kortárs tánc? című ingyenes táncismereti előadását mutatja be nálunk a társulat, egy szórakoztatóan intellektuális táncszínházi beavató produkciót, amiben részletek szerepelnek több emblematikus KET-előadásból, ezeket pedig narratív táncismereti részek kötik össze. Október 7-én, szombaton 19.30-kor két szólóelőadást láthatunk Mádi Lászlóval és Jakab Zsanettel InSoundOut és Lilith címmel: mindkét produkció a K-Arcok sorozat része, amiben a társulat tagjai vendégkoreográfusokkal dolgoznak együtt.
A fellépésekhez kapcsolódóan két mozgásóra is lesz a társulat tagjaival: október 6-án, pénteken 17.00 órától Kun Attila táncos-koreográfus, a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője, október 7-én, szombaton 11.00 órától pedig Horváth Adrienn táncos tart 75 perces mozgásórát az érdeklődőknek. Korhatár nincs, képzettség nem szükséges (de ha van, az sem baj), kényelmes utcai ruha ajánlott. A részvétel mindkét órán ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a maszk@maszk.hu címen október 4-én éjfélig.

Október 9-én, héfőn 19.30-kor az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál programja lesz Szalai Kriszta Maradjunk annyiban című "one homeless woman show"-ja. A színésznő egy 26 éve az utcán élő hajléktalan nő élettörténetét - és saját tapasztalatait - írta színpadra, az előadást pedig az idei évadban felterjesztették a Színikritikusok díjára Különdíj-kategóriában. Az előadást beszélgetés követi az alkotókkal Szilasi László író-irodalomtörténész, A harmadik híd című regény szerzőjének vezetésével. Az előadáshoz kapcsolódóan Egyesületünk ruhagyűjtést szervez: arra kérjük nézőinket, hozzanak magukkal ezen az estén egy-egy használható állapotban lévő, de már megunt meleg holmit (sálat, pulóvert, kabátot), amit a szegedi hajléktalan ellátó rendszer intézményeinek fogunk eljuttatni.

Október 12-én este fél 8-tól újra tánc: a Tünet Együttes LOOP - merülés két levegővel című előadásában szintén két szólót láthatunk: a Loopban Szász Dániel az ösztönök világába szervez expedíciót, míg Furulyás Dóra a Lomtalanításban sajátos elmetérképet rajzol meg a mindannyiunk agyában pörgő félelmekről, elvárásokról és görcsökről. Október 14-én az SZTE Őszi Kulturális Fesztiváljának újabb programja Nyíló combok erdein túl címmel Nagy Dániel Viktor verses-zenés estje: az előadás Győrei Zsolt A Velemi Névtelen versei és levelesládája című kötetéből született, Nagy Dániel Viktor mellett a szerző előadásában csendülnek majd fel hol olvasva, hol énekelve, hol pedig verselve a néhol pimaszabb, néhol erotikusabb, néhol pedig szomorkás, de mindenféleképp mosolygásra okot adó írások. Őszi programsorozatunk október 15-én zárul a 2015-ben alapított, fiatalokból álló, szegedi Kamakiri Dance Company Inverz / Sáskajárás című dupla előadásával, a társulat két új bemutatójával.

Forrás: MASZK
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a