Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Erdélyi Timea, Vass Gábor, Sári József, Barta Mária Viola, Széplaky Géza 2018. június 23., szombat
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Már csak néhány napig tartják a régi bérlők helyeit a jegypénztárban!
Y.EAST fesztivál
Verebes Ernő: Gerendák
Háy János: A halottember
Fiatalok vették birtokba a színházat Egerben
Andrei Șerban 75 – miniévad a kolozsvári színházban


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. július 26.
A MÜPA leghallgatottabb Digitális Irodalom felvételei

A Müpa Easy és Müpa Syphony csatornák napi 24 órás műsorfolyamában új tematikus sáv indult, mely minden este 18 és 20 óra között naponta változó zeneválogatással és különleges koncertfelvételekkel várja a hallgatókat.

A Literárium-esteken az irodalom kilép a könyvek lapjairól és élő, mozgalmas eseménnyé válik. A műsorok egyedi ötleteikkel, olykor szokatlan megközelítésükkel új oldalukról mutatják be a szerzőket és a műveket, kedvet ébresztve ahhoz, hogy kézbe vegyünk addig még nem ismert köteteket is.

Július 3. augusztus 31. között regisztráció nélkül férhetnek hozzá látogatóink Digitális Irodalom elnevezésű gyűjteményünkhöz, valamint értékes videofelvételeinkhez

Parti Nagy Lajos (2014)
A kortárs tollforgatók igazi „szózsonglőre”, akinek fordulatai mára beépültek az irodalmi köznyelvbe. Nyelvi leleményekben gazdag humora átszövi sokoldalú munkásságát, versben prózában, drámában egyaránt egyedi hangvételt kölcsönöz műveinek. Irodalmi estjén a Lukács Miklós-Dés András duó is fellépett.

Nádasdy Ádám (2015)
Nádasy Ádám leginkább briliáns, mai nyelven megszólaló fordításairól ismert, pedig nyelvészként, költőként, sőt, még előadóként sem utolsó! Minderről meggyőződhetünk ezen a felvételen is, melyen Darvas Ferenc zeneszerző, valamint Fullajtár Andrea és Fodor Tamás színművészek is közreműködtek.

Esterházy Péter (2014)
Az egyik legnagyobb hatású magyar író, Esterházy Péter 2014-ben töltötte meg sziporkázó szellemével és elragadó egyéniségével a Fesztivál Színházat. Az írólegenda estjén a Budapesti Fesztiválzenekar Kortárs Zenei Együttese, valamint Molnár Piroska, László Zsolt és Törőcsik Franciska lépett fel.

Spiró György (2014)
A több műfajban is remeklő alkotó egy 2014-es szezonnyitó esten kápráztatta el az irodalom kedvelőit. Jelentős regények - köztük az Ikszek vagy a Fogság - szerzője, de szerteágazó színházi munkássága is megkerülhetetlen produktumok sorát teremtette meg. A rendhagyó esten Barcza Horváth József nagybőgőst, Szabó Réka és Gyabronka József színművészeket, valamint dr. Vajda János agysebészt is hallhattuk.

Krasznahorkai László (2013)
Kivételes formátumú, világszínvonalú szerzőnk külföldön az egyik legismertebb élő magyar írónak számít. Nem véletlen, hogy neve többször felmerült az irodalmi Nobel-díj esélyesei között. A Literáriumban idén májusban is felejthetetlen találkozás részese lehetett a közönség, ám érdemes felidézni a Sátántangó szerzőjének 2013-as estjét is, hiszen a vele töltött irodalmi estek nem tűrnek semmilyen megkötést, konvenciót, besorolást, előzetes forgatókönyveket.

Legfrissebb felvételünk: Markó Béla (2016)
A határon túli magyar irodalom egyik legjelentősebb költőjének tartják Markó Bélát. Költészetét némiképp elfedte a rendszerváltás utáni évtizedek politikai-közéleti tevékenysége, hiszen 1993-tól 2011-ig a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke volt. Ám eközben a poéta sem hallgatott, folyamatosan publikált verseiből a kortárs magyar líra egyik legkifinomultabb hangú életműve formálódik egészen napjainkig. A többek között József Attila-, Füst Milán-, Déry- és Hazám-díjas költővel való találkozás meghitt, intim estével várt minden igazi versbarátot

spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a