Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
2018. május 24., csütörtök
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Szerelem, zene és komédia sztárparádéval – Augusztus 3-án nyit az Udvarszínház
Zsámbéki Színházi Bázis
Magyarországon még sosem látott darabok a Vígszínházban
Tompa Gábor az UTE (Európai Színházi Unió) új elnöke
Fény presszó a Latinovitsban - minálunk.hu
Őszinteségről és bátorságról, őszintén és bátran az idei TESZT-en


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. július 13.
Adorjáni Bálint sármos filmszínészként hódít Szegeden

Új szereplőkkel tér vissza a Szegedi Szabadtéri Játékokra a tavalyi hollywoodi musicalsiker, az Ének az esőben ezen a hétvégén. Az álomgyár aranykorát idézi meg a romantikus darab, melyben különleges technikával még az eső is elered a színpadon.

Fergeteges fesztiválelőadás született tavaly az Ének az esőben hollywoodi musicalből a Szegedi Szabadtéri csillagtetős színpadán, a Budapesti Operettszínház együttműködésével. Nem csoda, hogy a nézők visszatapsolták a romantikus történetet, melynek címadó dalát még az is jókedvűen dúdolja, aki sosem látta a világ egyik legismertebb filmjét.

“Visszavarázsoljuk a nézők elé azt a bájos, gazdag, varázslatos hangulatot, amit a hollywoodi álomgyár jelent hosszú évtizedek óta a mozilátogatóknak – mondja Harangozó Gyula rendező, aki Somogyi Szilárd társrendezővel közösen vitte színre a sikerdarabot tavaly. – Természetesen az esőt sem a jóistenre szeretnénk bízni! Sokkal inkább a látványos, fényekkel és veítéssel is megerősített saját esőfüggönyünkre.” A fülbemászó Singin’ in the rain dallamai alatt összesen 532 liter víz zúdul esőcseppek formájában a színpadra.

Több méteres filmszalagok alkotják a grandiózus stúdióhangulatot, Horgas Péter díszlettervező jóvoltából. Ebbe a szürkés, fémes közegbe kiválóan illik Velich Rita több tucat gyönyörű, színes jelmeze. A tervezőnő szerelmese ennek a korszaknak, úgyhogy lubickolhatott a feladatban: a tollas kalapok, szűk tweedszoknyák, végtelen gyöngysorok és szabadesésű zsorzsettruhák, elegáns öltönyök és ballonkabátok világában. A táncnak, és különösen a sztepptáncnak óriási szerepe van az előadásban: a koreográfus Lőcsei Jenő és Hajdu Anita volt. Kirobbanó hangulatban árasztják el a táncosok az ezer négyzetméteres színpadot, mosolyt csalva ezzel a nézők arcára is.

Idén új szereplőket láthat a Szegedi Szabadtéri közönsége a musicalben. Don Lockwood, a macsó filmszínész Adorjáni Bálint lesz, szerelmét, a feltörekvő, bájos színésznőt, Kathy Seldent Bordás Barbara játssza, Lina Lamont, a némafilmek sztárja, aki ha megszólal, mindenki menekül, Kékkovács Mara lesz.

Bálint szabadúszóként csatlakozott a Budapesti Operettszínház csapatához. “Nagy öröm számomra, hogy prózai színészként, egy ilyen fantasztikus zenés főszerepben próbálhatom ki magam – árulta el nekünk. – A műfaj sajátosságait előadásról előadásra folyamatosan sajátíthatom el, és nagyon élvezem játszani ezt a karaktert ami tele van humorral, sármmal, érzelemmel és eleganciával.”

Don mindig vidám barátját, Cosmo Brownt pedig Kerényi Miklós Máté alakítja, ő tavaly is lenyűgözte játékával a nézőket. “Én mindig annyira boldog vagyok, hogy bárhol, bármikor táncra tudok perdülni - mondja a színész. – Sőt, rendszeresen szoktam énekelni az utcán. Ezért is jó, hogy már van jogosítványom, és autóval közlekedek, mert így talán kevésbé néznek rám furcsán az emberek. Ha süt a nap, és picit esik az eső, szerintem az a legkúlabb dolog a világon…! A karakterem is olyan típus, aki a borongós körülmények közt is mindig talál valami derűt.”

Az Ének az esőbent július 14-én, 15-én és 16-án láthatják a nézők. 

Forrás: Szeged Szabadtéri Játékok
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a