Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Boér Ferenc, Katonka Zoltán, Márton László 2018. április 23., hétfő
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Májusi bemutatónk: Fény presszó
Vasvonó – Ősbemutató Dragomán György írásai alapján
Hétfőn aradi és székelyudvarhelyi társulatok lépnek fel a MAFESZT-en
Íme a 2018/2019-es évad bemutatói!
Az utolsó Tévedések Vígjátéka Szatmárnémetiben
Vasárnap folytatódik a Havi Dráma sorozat


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. május 18.
Igazi zenei különlegesség a Tranzit teraszán

Korosztályának egyik legtehetségesebb klarinétművésze, a kerekesszékes Hegedűs Petra és a fiatal brazil zongoraművész, Thiago Bertoldi, Poulenc, Martinu, Bernstein és Horowitz darabokkal várják a közönséget május 19-én a Tranzit Art Cafe teraszán.

Hegedűs Petrát a tehetsége és az akaratereje eddig minden nehézségen és a mozgássérültségéből adódó előítéleten átsegítette. Ennek egyik eredménye, hogy 2014-ben elnyerte a Vásáry Tamás ösztöndíjat
Fotó: Tranzit Art Cafe
Thiago Bertoldi
„A zene, mint ahogy minden művészet, lélek, lélek-megnyilvánulás. Az emberek azért jönnek egy hangversenyre, hogy elfelejtsék a szomorúságukat, és, hogy elfelejtsék a mindennapi gondjukat, mert minden embernek van. És az a művész, aki ezt meg tudja csinálni. Te, ilyen művész vagy!” Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester Hegedűs Petráról

Thiago Bertoldi fiatal brazil zongoraművész pedig, akinek nincsenek magyar gyökerei, Liszt és Bartók hatására magyar zenészektől szeretett volna tanulni, ezért jelentkezett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre. Nem mellesleg ma már tökéletesen beszél magyarul.

A Tranzit Art Cafe a béke, a nyitottság, az elfogadás egyik szigete Budapesten. Egri Orsolya tulajdonos nagy örömmel fogadta be a két fiatal tehetség koncertjét, melyet az Eleven Tavasz Fesztivál keretében láthatnak az érdeklődők.  

Fotó: Tranzit Art Cafe
Hegedűs Petra
Hegedűs Petra tavaly végzett a győri Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Intézetében Szabó András tanítványaként.
Tanulmányai idején rendszeresen koncertezett a Győri Egyetem Zenekarával és a Győr Syphonic Band-del, melyeknek első klarinétosa volt. Tavaly ősszel szólistaként Weber Esz-dúr klarinétversenyét játszotta az Anima Musicae kamarazenekarral. Elsőként nyerte el 2014-ben a Vásáry Tamás ösztöndíjat.

Közreműködőként szerepel Szentpáli Roland tubaművész i3 című albumán, mely 2016-ban elnyerte a Roger Bobo Awards “LEGJOBB KLASSZIKUS FELVÉTEL” díját. 

Hegedűs Petra egy genetikai betegség, a gerincvelői izomsorvadás miatt lett mozgássérült. A magyar zenei életben ő az egyetlen fúvószenész, aki kerekesszékes. Jelenleg a vecsési zeneiskola klarinét tanára és az ELTE Jogi kar másodéves hallgatója.   

Thiago Bertoldi három évvel ezelőtt végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen

Eckhardt Gábor és Kemenes András tanítványaként.

2008-ban elnyerte Latin-Amerika egyik legnagyobb zenei versenyének – a Campos do Jordáo-i Nemzetközi Zenei Fesztiválnak „Eleazar de Carvalho” – brazil zeneszerzőről és karmesterről elnevezett díját. Ennek köszönhetően teljesülhetett álma, vagyis, hogy a budapesti Zeneakadémián tanulhatott.
A fiatal zongoraművész rendszeresen fellép szólistaként és kamarazenei formációkban Brazília koncerttermeiben, de játszott már Párizsban, Montrealban és Budapesten is. Tavaly több ezer ember előtt három szólókoncertet adott Kínában.
Két CD-je jelent meg.  A Kodály Zoltán Zeneiskola tanára.

Thiago Bertoldi youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=5TKqkIc_irY
https://www.youtube.com/watch?v=bZwbNoRV2VM – portugál riportfilm a Kodály iskolából

Forrás: Tranzit Art Cafe
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a