Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Bősze György, Timkó Eszter, Kerekes Valéria, Mészáros Árpád Zsolt, Bokor Andrea 2018. március 23., péntek
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Fesztiválnapló - A második nap
Godot-ra várva – az újvidéki végzős osztály bemutatója
FESZTIVÁLNAPLÓ 9. SZÍN-TÁR, 2018.03.20, kedd
Küldetés – Bánk-misszió a Cserhalmi-osztály előadásában
KÓDA - Színház és komolyzene április 11-én a Kamaraszínházban
Bábos bemutató a bábszínházi világnapon


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. február 7.
Színház- és Filmművészeti Egyetemek szemléje

A Magyar Képzőművészeti Egyetem látványtervező hallgatói is részt vesznek a Színház- és Filmművészeti Egyetem által alapított új nemzetközi fesztivál, a FACT programjában, február 3-5. között négy külföldi és két hazai színművészeti egyetem 12 produkciója látható.

„A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem 2017. februárjában FACT névvel nemzetközi fesztivált indít. A név a Festival Arts Cinema Theatre szavak rövidítése. Az európai egyetemi színművészeti fesztiválok világában a budapesti FACT különlegessége e két nagy művészeti ág együttes bemutatkozása, közös akciók, workshopok szervezése lehet. A szemlére meghívtuk a társművészeteket képviselő egyetemeket is – a színpadi látványban érdekelt tervezőket, az animációs és média-művészeket, a színpadi zene, a tánc és a mozgás eljövendő alkotóit. A FACT célja, hogy lehetőséget adjon magyar és külföldi diákoknak, hogy nemzetközi közönség előtt mutassák be filmjeiket, vizsgaelőadásaikat, közös műhelymunkákon vegyenek részt, hosszútávú szakmai kapcsolatokat építsenek ki.

A fesztivál első évében négy külföldi és két hazai színművészeti egyetem hallgatóit hívjuk meg: a müncheni Bayerische Theaterakademie August Everding, a prágai DAMU, a bukaresti Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L Caragiale”, valamint a svájci Accademia Teatro Dimitri intézménye mellett bemutatkozik a Kaposvári Egyetem Színház szaka és a házigazda Színház- és Filmművészeti Egyetem. A megnyitón az SZFE hallgatóinak díjnyertes filmjei mellett megtekinthetjük a Magyar Képzőművészeti Egyetem látványtervezőinek kiállítását is. Az első FACT fesztivál idején Budapesten tartja éves konferenciáját az E:UTSA (EUROPE: Union of Theatre Schools and Academies) egyetemi szervezet.”

(forrás: szfe.hu/fact/)

Az MKE látványtervezőinek díszlet-jelmezterv kiállítását a fesztivál nyitóünnepsége keretében az MKE rektora, a Látványtervező Tanszék professzora, Csanádi Judit nyitja meg a február 3-án, pénteken 16 órakor az Uránia emeleti kávézójában.

A kiállító hallgatók: Bartos Letícia, Cseh Zsanett, Cselőtei Zsófia, Dávid Luca, Devich Botond, Ferenczy Borbála, Hakkel Borbála, Herman Anett, Kuti Letícia, Mathilde Danguzan, Mikes Anna, Mucsi Balázs, Nagy Dorina, Pajor Patrícia, Petruska Márta, Simon Dorottya, Szelei Mónika, Szimeonov Fruzsina

A fesztivál részletes programja és bővebb információ: www.szfe.hu/fact/

Linkek
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a