Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Seress Zoltán, Nagy Erika, Lászlóffy Csaba, Soltész Erzsébet 2018. május 21., hétfő
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Magyarországon még sosem látott darabok a Vígszínházban
Tompa Gábor az UTE (Európai Színházi Unió) új elnöke
Fény presszó a Latinovitsban - minálunk.hu
Őszinteségről és bátorságról, őszintén és bátran az idei TESZT-en
Végéhez közeledik a REFLEX4 Sepsiszentgyörgyön
Megkezdődött az előbérletezés


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. február 2.
Bánk bán a neten
Internetes színháztörténeti vetélkedőt hirdet a Nemzeti Színház

Az elmúlt két esztendő sikere után ismét, idén harmadszor is meghirdette Nemzetiszínháztörténeti vetélkedőjét a Nemzeti Színház. A vetélkedőre négyfős, 10-11-edikes (13 évfolyamos iskolák esetében 12-edikes diákokat is) csapatokat vár a teátrum, ...

Az elmúlt két esztendő sikere után ismét, idén harmadszor is meghirdette Nemzetiszínháztörténeti vetélkedőjét a Nemzeti Színház. A vetélkedőre négyfős, 10-11-edikes (13 évfolyamos iskolák esetében 12-edikes diákokat is) csapatokat vár a teátrum, akik felkészítő tanárukkal együtt február 26-ig jelentkezhetnek a nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo oldalon.  A vetélkedő témája a Bánk bán színházi története.

Tavaly több mint 100 csapat jelentkezett a versenyre, melyek közül három, kizárólag interneten zajló forduló után a legjobb hat került a Nemzeti Színházban tartott döntőbe. A tavalyi győztes a fővárosi Fazekas Gimnázium Nightingale nevű csapata volt. Al-Farman Petra, a csapat egyik tagja az idei verseny zsűrijébe is bekerült. A zsűri tagjai még Söptei Andrea Jászai Mari-díjas színésznő, A. Szabó Magda, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója, Rácz József, a Nemzeti Színház társulatának tagja és Mészáros Martin, a Kaposvári Egyetem színészhallgatója. A színész zsűritagok maguk is játszanak majd a Nemzeti Színházban idén nyár elején bemutatandó Bánk bánban.

Az internetes fordulókon a csapatoknak kreatív feladatokat kell majd megoldaniuk (filmet forgatni, plakátot tervezni, prezentációt készíteni stb.), a Nemzeti Színház és a Bánk bán történetével kapcsolatban. A megoldott feladatokat a vetélkedő honlapjára kell feltölteni. A három forduló során legjobb teljesítményt nyújtó csapatok közül hat kerül be a június 2-diki döntőbe, melyet a Nemzeti Színházban rendezünk  meg. A döntőbe került csapatok tableteket, könyvutalványokat, színházbérleteket nyerhetnek, a győztes csapat iskolájába pedig egy napra kitelepül a Nemzeti Színház előadásokkal, rendhagyó iskolai órákkal, jelmezbemutatóval, beszédórával, olvasópróbával  és a diákokkal vívott focimeccsel.

A vetélkedőre február 26-ig jelentkezhetnek a csapatok a nemzetiszinhaz.hu/vetelkedo oldalon található űrlap kitöltésével. Az első internetes forduló másnap, február 27-én kezdődik.

A Nemzeti Színház nagy hangsúlyt helyez a diákoknak szervezett programokra, múlt pénteken például több, mint 200 diák vett részt az Ádámok és Évák című rendezvényünkön, ahol a diákcsapatok XVIII. századi iskoladrámákat elevenítettek fel.

A Nemzetiszínháztörténeti vetélkedőben a színdarab értelmezést illetve a színháztörténeti ismereteket összekapcsoljuk az információtechnológia eszközeivel. Abban hiszünk, hogy a modern informatikai eszközök használata segíti a hazai színháztörténet megismerését, valamint a színházi irodalom megértését, felhasználását és népszerűsítését. E cél szolgálatába állítjuk az idén harmadszor megrendezett vetélkedőnket.

A Nemzeti Színház szeretettel várja a diákcsapatokat a vetélkedőre és szép élményeket, jó versenyzést kíván!

Polgár Vanda
Forrás: Nemzeti Színház
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a