Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Sebők Klára 2018. augusztus 15., szerda
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Óriási sikerrel zárult az udvarszínházi programsorozat
Bereményi Géza: IRÉN LEVELE
Álom újratöltve (hősbemutató, valószínűleg egy felvonásban)
III. UbikEklektik
Szelíden és Szilárdan
Don Q és IQ - ELMARAD


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. július 31.
Thealter Fesztivál Szeged 2018.
Augusztus 3-tól – 11-ig

Szegeden augusztus 3-án, kezdődik a Thealter Fesztivál 9 napos programsorozata. A határon túli társulatok mellett természetesen a hazai független színházak is szerepelnek a programban.

Az idei fesztivál fókuszában a határon túli társulatok állnak, a különleges produkciók többsége elsőként nálunk lesz látható Magyarországon. Két-két előadással érkezik az Újvidéki Színház és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, Temesvárról jön a Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Sepsiszentgyörgyről az M Studio, Kolozsvárról a Váróterem Project, és visszatér az Aradi Kamaraszínház is a fesztiválra.

Mellettük itt lesz természetesen sok hazai független színház is: a nyitó produkció a Duna Táncműhely és Egyesületünk koprodukciós előadása, jön a Forte Társulat, a Tünet Együttes, a Titkos Társulat, a k2 Színház, a Trojka Színházi Társulás, a SÍN Produkció Rózsavölgyi Zsuzsa előadásával és a Szentendrei Teátrum-FÜGE Produkció-Orlai Produkciós Iroda koprodukciós előadása, valamint első alkalommal a lesz vendégünk a fesztiválon a Dollár Papa Gyermekei és - két előadással - a celldömölki Soltis Lajos Színház.

Hagyományainkhoz híven tehetséges, fiatal alkotócsapatok is szerepelnek a programban: a FAQ Színház mellett bemutatkozik a Kelemen Kristóf-Pálinkás Bence György rendezőpáros, három előadás érkezik a Színház- és Filmművészeti Egyetemről, és újra itt lesz a szentesi Horváth Mihály Gimnázium egy utcaszínházi előadással, amit három alkalommal adnak elő.

A fesztiválon két szegedi társulat is fellép: a Homo Ludens Project új bemutatóval jelentkezik, a legkisebbeket pedig a Barboncás Társulat bábelőadása várja majd.

A fesztiválprogramban még szerepel a THEALTER Tea for Two workshopok bemutatója, Symposion-est lapbemutatóval és koncerttel, fotókiállítás-megnyitó, emellett délelőttönként a Kritikus szekció várja azokat, akik szeretnének az előző napi előadásokról beszélgetni, blogjr. blogunk pedig minden nap beszámol az előadásokról és a workshopokban folyó munkáról.

Forrás: Thealter Fesztivál
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a