Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Joós László, Gál Gábor, Major Melinda, Pusztaszeri Kornél, Antony Jay 2018. április 20., péntek
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Íme a 2018/2019-es évad bemutatói!
Az utolsó Tévedések Vígjátéka Szatmárnémetiben
Vasárnap folytatódik a Havi Dráma sorozat
KÉRDŐÍV
Látványos koncerttel ünnepli a Madách Színház Andrew Lloyd Webber születésnapját!
20 méter magasban drótkötélen a cirkuszok világnapján!


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. március 22.
Fesztiválnapló - A második nap

Az intenzív első nap után, időbeosztás szempontjából kicsit könnyedebb második nap következett. A program délután kezdődött, a Kelemen László Kamaraszínházban. A Kecskeméti Rajzfilmstúdió 13 szerzői rövidfilmet mutatott be.

A rajzfilmek nagyon erőteljesek voltak. Nem lehet azt mondani, hogy kizárólag felnőtteknek való filmek, hisz a közönség egészen vegyes volt, a gyermekektől az idősebbekig, mégis nagyon mély érzéseket ábrázoltak. Egészen megrendítettek és meghatottak.
Az esti előadás a Ruszt József Stúdió Színházban az Újvidéki Művészeti Akadémia Godot-ra várva című produkciója volt.
Az előadás tragikomikus módon mutatta be a történetet, melynek a szövegen túl szerves része volt a groteszk mozgás és a kreatív díszlet. A darabban létező négy karaktert mind a nyolc színész eljátszotta. Ez a rendezői koncepció lehetőséget adott a színészeknek arra, hogy mindannyian bemutathassák tudásukat, tehetségüket. Az előadás eredetileg vizsgaelőadásnak készült, így az egyenlő szereposztás fontos szempont volt. Amellett, hogy ez a színészeknek egy lehetőség, igazi kihívás is. A váltások miatt végig magas koncentrációt igényel. A történet ívét és a karakterek energiáját tovább kell vinni, és nincs idő visszarázódni, emiatt nem is szabad kiesni. Ezt segítette, hogy az előadás alatt minden szereplő végig a térben maradt. A tér közepén zajlott a cselekmény, a szélén álltak a passzív játékosok és folyamatosan váltották egymást.
A díszlet nagyon beszédes volt. Az üres műanyag flakonok és nejlon zacskók ellepték a teret, ezzel káosz hangulatot keltettek. Ezt a nyomasztó rendetlenséget ellensúlyozta az esernyők könnyedsége. A darab vége egy pillanat megnyugvást adott, hogy ne a súlyos tehetetlenség terhével menjünk haza.
Az előadás után a Katona József Színházban egy nagyon jó hangulatú szakmai beszélgetés következett. A fesztiválnak ezek a beszélgetések talán a legfontosabb részei. Az Újvidéki Művészeti Akadémia növendékei nagyon kedves, nyitott emberek, akikkel öröm volt a találkozás. Beszélgettünk a tragikomédia műfajáról, a darabról, a képzésükről és a jövőről.

Könczei Villő
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a