Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Sashalmi József, Szabó Anikó 2018. július 22., vasárnap
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Irina - RÉV színház
Csehov
Anton Pavlovics Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel?
Ábrándok
Ványa bácsik, avagy nyaralj ködben
A Kultkikötőben zajlott A testőr utolsó előadása


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. március 21.
Bábos bemutató a bábszínházi világnapon

A Harag György Társulat Brighella Bábtagozata szerdán, március 21-én, a bábszínházi világnapon 11 órai kezdettel mutatta be újabb előadását Hapci király birodalma címmel.

A bábelőadás történetét Lázár Ervin Hapci király meséje és a Csillagszemű juhász című népmese alapján Nagy Regina írta, aki egyben az előadás dramaturgja és rendezője is volt.

„A próbafolyamat során saját határainkat feszegetve, a bábszínház színes eszköztárából bátrabban válogatva dolgoztunk, figyelve arra, hogy egy humoros, a gyermeki figyelmet lekötő előadást hozzunk létre. Először volt alkalmam együtt dolgozni Nagy Kovács Gézával, aki a bábokkal és a díszlettel a magyarországi bábszínházi vonulatba engedett betekintést, nekünk pedig ehhez kellett alkalmazkodnunk a színpadra állítás során” – mondja Nagy Regina.

Nagy Kovács Géza nem először dolgozik együtt a Brighella Bábtagozattal. Ő tervezte az A bőgős fia meg az ördögök című előadás bábjait és díszleteit, valamint Szabó Magda: Bárány Boldizsár című előadásunk látványkivitelezője volt.

Volt ahol volt, egyszer volt ugyan, de volt: egy király, aki nagyon sokat tüsszentett. S ha már tüsszentett, elvárta, hogy az összes alattvalója, az egész királyi udvar, sőt, az egész birodalom egyszerre kívánja "Adj Isten egészség..." Nem! Nem, ez így nem igaz! Mert ez a mese nem itt kezdődik, hanem még jóval ennek előtte! No még egyszer!

Volt ahol volt, egyszer volt ugyan, de volt: három királytalan bolond. Három bolond király nélkül. Tán egy király bolond nélkül. A király, aki félt a náthától. Na, ez így volt. Mert bizony annyira félt tőle, hogy mindenkit börtönbe vetett, aki csak egyet is tüsszentett. De a nátha nem nézi, ki király, ki koldus, egy szép téli reggelen a mi királyunkat is utolérte, és ha már utolérte, hát jó sokáig nem is hagyta. Zengett az egész birodalomban a HAPCI és az ADJ ISTEN EGÉSZSÉGÉRE. Még dalt is írtak ezzel a szöveggel, mindenki üvöltözött és harsogott, hogy a királyból a náthát valahogy kirekesszék. Mindenki, kivéve egy juhászlegényt. Makacs királyunk, még makacsabb náthával, no de ennél sokkal makacsabb juhászlegénnyel állt szemben, ment bizony a versengés életre-halálra a náthás király és az eszes juhászlegény között. Volt ott három próbatétel, királylánynak egész keze, fél ország, és tengernyi zsebkendő. A mese vége pedig mi lehet más: természetes győzött... a nátha! Hapci! Hogy miért? Hapci! Majd kiderül, Hapci király birodalmában!

Szereplők: Bandura Tibor, Nagy Anikó és Nagy Tamás, zenei munkatárs Fehér Róbert, ügyelő és súgó Liegner Zsolt.

Az előadás négy év fölötti gyermekek számára ajánlott.
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a