Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Sashalmi József, Szabó Anikó 2018. július 22., vasárnap
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Irina - RÉV színház
Csehov
Anton Pavlovics Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel?
Ábrándok
Ványa bácsik, avagy nyaralj ködben
A Kultkikötőben zajlott A testőr utolsó előadása


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. március 15.
Felhívás: In/between Reflex(ions)
Fiatal színházi szakírók a REFLEX4 Nemzetközi Színházi Fesztiválon

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház szervezésében 2018. május elején kerül sor negyedik alkalommal a REFLEX4 Nemzetközi Színházi Fesztiválra. A fesztivál korábbi kiadásaihoz hasonlóan idén is lesz workshop fiatal színházi szakírók számára május 6-14. közt.

 Az In/between Reflex(ions) műhely célja hosszútávon a színházról folyó szakmai párbeszéd elősegítése, a színházkritika támogatása a román és magyar nyelvterületen.

A workshop munkálatainak irányítói neves szakemberek: Kricsfalusi Beatrix (irodalom- és színháztörténész, a Debreceni Egyetem adjunktusa), Iulia Popovici (színházkritikus és -kurátor, az Observatorul Cultural hetilap szerkesztője), Andrew Haydon (független színházkritikus, a Postcards from the Gods bloggere), Stefan Johansson (kritikus és dramaturg, a Svéd Rádió és a Svéd Királyi Opera korábbi munkatársa). A résztvevők velük együttműködve szerkesztik, írják a fesztivál magyar, román és angol nyelvű kritikai blogját. A műhelyvezetőktől szakmai támogatást kapnak, szövegeik építő szakmai és nyelvi, stilisztikai gondozáson mennek át, mielőtt megjelennek a fesztivál honlapján. Rövid távú képzés ez, amely hozzájárul a fiatal/pályakezdő szakírók felkészüléséhez, képességeik kibontakozásához, bátorításukhoz, illetve szakmai kapcsolataik építéséhez.

A workshop munkanyelve az angol.

Az érdeklődők rövid, angol nyelvű bemutatkozó levelet (e-mailben) és egy korábban nem publikált, anyanyelvükön vagy angolul írt kritikát (Word-csatolmányban) küldhetnek a jelentkezéshez. Fontos, hogy a kritika tárgyául választott előadás kortárs színházi nyelvet használjon. A szervezők és a workshop irányítói a beküldött írások alapján választják ki a résztvevőket. A döntésről egy hónapon belül minden jelentkező értesítést kap. A résztvevőknek a fesztivál szállást, ellátást, az előadásokra belépőt biztosít. Saját utazásuk költsége a résztvevőkre hárul.

További információ és jelentkezés a reflexfest@gmail.com 2018. április 6-ig.

Forrás: Reflex Fesztivál
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a