Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Sebők Klára 2018. augusztus 15., szerda
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Óriási sikerrel zárult az udvarszínházi programsorozat
Bereményi Géza: IRÉN LEVELE
Álom újratöltve (hősbemutató, valószínűleg egy felvonásban)
III. UbikEklektik
Szelíden és Szilárdan
Don Q és IQ - ELMARAD


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. február 14.
Vígszínházi hírek

Új bemutatókra. és Izgalmas programok várnak a színház nézőire, lesz mozi a színházban, itt lesz a Filmünnep díjátadó gálája, lesz felolvasószínház és a várva várt élő Facebook-közvetítés. Feydeau Egy éj a Paradicsomban című darabja több mint száz év után visszatér a Vígszínház színpadára a rendező Michal Dočekal.

Egy éj a Paradicsomban – A Vígszínházban
Ismét társulattal dolgozik a cseh rendező, Michal Dočekal, aki Georges Feydeau Egy éj a Paradicsomban című bohózatát állítja színpadra a Vígszínházban. A Hotel Paradicsomban nők és férfiak hotelszobákból hotelszobákba, hol ki-, hol be-, hol fel-, hol lekergetik egymást és vágyaikat, az élet értelmét és nadrágjukat elvesztve. A március 3-i bemutató szereplői Eszenyi Enikő, Hajduk Károly, Kern András, Seress Zoltán, Gilicze Márta, Lukács Sándor, Szilágyi Csenge és Ember Márk is.

Ifj. Vidnyánszky Attila először rendez a Pesti Színházban
A Pesti Színházban Ifj. Vidnyánszky Attila először rendez, A félkegyelműt állítja színpadra. Vajon a krisztusi szeretet meg tudná menteni a mai világot? – teszi fel a kérdést Dosztojevszkij, amelyre egy fiatal alkotócsapat próbál választ találni. A címszereplő Vecsei H. Miklós, Petrik Andrea, Orosz Ákos, Wunderlich József, Venczel Vera, és Király Dániel, a bemutató március 2.

30 éve mutatta be A padlást a Vígszínház
A padlást 1988. január 29-én mutatta be a Vígszínház így most ünnepeltékaz előadás  30 éves születésnapját. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese - félig musicaljét Marton László rendezte. A legendás első szereposztás Rádiósa Kaszás Attila, Sünije Igó Éva, Mamókája Tábori Nóra, Barrabása és Révésze Hegedűs D. Géza, Hercege Méhes László, a Kölyök Pápai Erika, Lámpása Rudolf Péter, Meglökője Rácz Géza, Témüllere Balázs Péter, Detektívje Vallai Péter, Ütege Seress Zoltán és Robinsonja Sipos András volt. Három évtized alatt több mint 1 millió néző látta már A padlást, a magyar színház történetében és a közönség szívében nagyon különleges helyet foglal el az előadás. A 30 éves születésnapi előadáson sok régi szereplő többek között  Hegedűs D. Géza, Rudolf Péter, Méhes László, Csőre Gábor, Gesztesi Károly és még sokan mások is színpadra lépnek.

Molnár Ferenc 140!
A 140 éve született Molnár Ferenc, a Vígszínház házi szerzője, akinek színdarabjait nemcsak Magyarországon, hanem a világ számos színházában nagy sikerrel játsszák. A testőr és a Játék a kastélyban mellett a nemrég bemutatott regényadaptációja, A Pál utcai fiúk is nagy sikerrel fut a színház repertoárában.

A Hamlet díszlettervezője, Antal Csaba lett az Év Legjobb Díszlettervezője
A Hamlet díszletének megálmodója, Antal Csaba lett Az Év Díszlettervezője! A Látványtér 2017 szakmai kiállítás alkotói szavazták meg maguk közül az év díszlettervezőjét és jelmeztervezőjét. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága a Látványtér 2017 szakmai kiállításának finisszázsa keretében adta át Az Év Díszlettervezője és Az Év Jelmeztervezője szakmai díjakat. Az Év Díszlettervezője elismerést Antal Csaba kapta.

Sándor Pál új filmje a Vígszínházban
Hamlet díszletkép tervező: Antal Csaba

Ismét mozi a színházban, ezúttal Sándor Pál Vándorszínészek című filmjét vetítik a Vígszínházban március 6-án 17 óra 30 perckor és 20 óra 30 perckor. Társulat tagjai, Hegedűs D. Géza és ifj. Vidnyánszky Attila mellett Rudolf Péter, Martinovics Dorina, Mohai Tamás, Gáspár Sándor, Nagy-Kálózy Eszter és Kovács Krisztián láthatók a főbb szerepekben. A Vándorszínészekről: „Egy maroknyi vándorszínész játéka dühös verekedést robbant ki. A kavarodásban egy ifjú katona beszáll a bunyóba. Miután a fiú bujdosni kényszerül, a társulat befogadja és együtt zötyögnek faluról falura Pest felé. Azt hiszi megmenekült, pedig ha sejtené, hogy lesz itt még akasztás, csábítás, párbaj meg szerelem és nem csak a színpadon, talán… talán akkor is minden áron velük tartana.”

Forrás: Vígszínház
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a