Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Vajda János, Dániel Vali, Nyakó Júlia, Szolnoki Tibor, Némethy Zsuzsa, Puskás Zoltán 2018. február 20., kedd
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
OLVASÓPRÓBA – A TESTŐR CSEKE PÉTER RENDEZÉSÉBEN
A gyertya könnye – In memoriam Sütő András
Először Magyarországon A rajnai sellők
Rajzpályázat gyerekeknek
Felvételi előkészítő színművész szakra Kecskeméten– Cseke Péterrel és Réczei Tamással
Müpa programok


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. február 14.
Vígszínházi hírek

Új bemutatókra. és Izgalmas programok várnak a színház nézőire, lesz mozi a színházban, itt lesz a Filmünnep díjátadó gálája, lesz felolvasószínház és a várva várt élő Facebook-közvetítés. Feydeau Egy éj a Paradicsomban című darabja több mint száz év után visszatér a Vígszínház színpadára a rendező Michal Dočekal.

Egy éj a Paradicsomban – A Vígszínházban
Ismét társulattal dolgozik a cseh rendező, Michal Dočekal, aki Georges Feydeau Egy éj a Paradicsomban című bohózatát állítja színpadra a Vígszínházban. A Hotel Paradicsomban nők és férfiak hotelszobákból hotelszobákba, hol ki-, hol be-, hol fel-, hol lekergetik egymást és vágyaikat, az élet értelmét és nadrágjukat elvesztve. A március 3-i bemutató szereplői Eszenyi Enikő, Hajduk Károly, Kern András, Seress Zoltán, Gilicze Márta, Lukács Sándor, Szilágyi Csenge és Ember Márk is.

Ifj. Vidnyánszky Attila először rendez a Pesti Színházban
A Pesti Színházban Ifj. Vidnyánszky Attila először rendez, A félkegyelműt állítja színpadra. Vajon a krisztusi szeretet meg tudná menteni a mai világot? – teszi fel a kérdést Dosztojevszkij, amelyre egy fiatal alkotócsapat próbál választ találni. A címszereplő Vecsei H. Miklós, Petrik Andrea, Orosz Ákos, Wunderlich József, Venczel Vera, és Király Dániel, a bemutató március 2.

30 éve mutatta be A padlást a Vígszínház
A padlást 1988. január 29-én mutatta be a Vígszínház így most ünnepeltékaz előadás  30 éves születésnapját. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese - félig musicaljét Marton László rendezte. A legendás első szereposztás Rádiósa Kaszás Attila, Sünije Igó Éva, Mamókája Tábori Nóra, Barrabása és Révésze Hegedűs D. Géza, Hercege Méhes László, a Kölyök Pápai Erika, Lámpása Rudolf Péter, Meglökője Rácz Géza, Témüllere Balázs Péter, Detektívje Vallai Péter, Ütege Seress Zoltán és Robinsonja Sipos András volt. Három évtized alatt több mint 1 millió néző látta már A padlást, a magyar színház történetében és a közönség szívében nagyon különleges helyet foglal el az előadás. A 30 éves születésnapi előadáson sok régi szereplő többek között  Hegedűs D. Géza, Rudolf Péter, Méhes László, Csőre Gábor, Gesztesi Károly és még sokan mások is színpadra lépnek.

Molnár Ferenc 140!
A 140 éve született Molnár Ferenc, a Vígszínház házi szerzője, akinek színdarabjait nemcsak Magyarországon, hanem a világ számos színházában nagy sikerrel játsszák. A testőr és a Játék a kastélyban mellett a nemrég bemutatott regényadaptációja, A Pál utcai fiúk is nagy sikerrel fut a színház repertoárában.

A Hamlet díszlettervezője, Antal Csaba lett az Év Legjobb Díszlettervezője
A Hamlet díszletének megálmodója, Antal Csaba lett Az Év Díszlettervezője! A Látványtér 2017 szakmai kiállítás alkotói szavazták meg maguk közül az év díszlettervezőjét és jelmeztervezőjét. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága a Látványtér 2017 szakmai kiállításának finisszázsa keretében adta át Az Év Díszlettervezője és Az Év Jelmeztervezője szakmai díjakat. Az Év Díszlettervezője elismerést Antal Csaba kapta.

Sándor Pál új filmje a Vígszínházban
Hamlet díszletkép tervező: Antal Csaba

Ismét mozi a színházban, ezúttal Sándor Pál Vándorszínészek című filmjét vetítik a Vígszínházban március 6-án 17 óra 30 perckor és 20 óra 30 perckor. Társulat tagjai, Hegedűs D. Géza és ifj. Vidnyánszky Attila mellett Rudolf Péter, Martinovics Dorina, Mohai Tamás, Gáspár Sándor, Nagy-Kálózy Eszter és Kovács Krisztián láthatók a főbb szerepekben. A Vándorszínészekről: „Egy maroknyi vándorszínész játéka dühös verekedést robbant ki. A kavarodásban egy ifjú katona beszáll a bunyóba. Miután a fiú bujdosni kényszerül, a társulat befogadja és együtt zötyögnek faluról falura Pest felé. Azt hiszi megmenekült, pedig ha sejtené, hogy lesz itt még akasztás, csábítás, párbaj meg szerelem és nem csak a színpadon, talán… talán akkor is minden áron velük tartana.”

Forrás: Vígszínház
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a