Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
2018. május 24., csütörtök
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Szerelem, zene és komédia sztárparádéval – Augusztus 3-án nyit az Udvarszínház
Zsámbéki Színházi Bázis
Magyarországon még sosem látott darabok a Vígszínházban
Tompa Gábor az UTE (Európai Színházi Unió) új elnöke
Fény presszó a Latinovitsban - minálunk.hu
Őszinteségről és bátorságról, őszintén és bátran az idei TESZT-en


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. január 22.
Párizsban ünnepli 50. Látszatélet előadását a Proton Színház
Hamburgba, Párizsba, Lausanne-ba és Strasbourgba utazik a Proton Színház

Több német város után ezúttal Hamburgba kapott meghívást a Proton Színház Látszatélet című előadása. Németország második legnagyobb városában nemcsak azért cseng ismerősen Mundruczó Kornél neve, mert már háromszor dolgozott rendezőként a Thalia Theater saját társulatával, hanem mert ősszel a legjelentősebb német színházi elismerésnek számító FAUST-díjra jelölték.

Idén januárban, és 2015-ben is – a Lessingtage keretén belül – szerepelt a Proton Színház Hamburgban Demencia című előadásával, amit a meghívó fél akkor az alábbiakkal indokolt:

„A Demencia alapja egy igaz történet: egy klinikát egyik napról a másikra egy befektető felvásárol. Orvos, nővér és a betegek menni kényszerülnek. De hova? Hatásos, humoros, hiperrealista, sőt néha cinikus képekben mutatja be Mundruczó és grandiózus magyar társulata, a Proton Színház, hogy egy kis közösség hogyan dacol a fenyegető felejtéssel és az ignoráns társadalommal.“
Fotó: Rév Marcell
Láng Annamária
A Lessingtage idei témája a demokrácia, ahol a magyar előadás mellett a berlini Schaubühne és a Maxim Gorki Theater, illetve a bécsi Burgtheater is vendégszerepel. A színház igazgatója, Joachim Lux így nyilatkozott az idei programról: “Szembe kell néznünk a valósággal.”

Rövid budapesti pihenő után Franciaország felé veszi az irányt a virtuális társulat: a párizsi MC93 Bobigny színházban négy alkalommal adják elő a Látszatéletet, sőt, itt látható majd 50. alkalommal is az előadás február 9-én! Innen hazai kitérő nélkül Lausanne-ba utaznak tovább, ahol február 14-én és 15-én a Vidy Théâtre Lausanne-ban játszanak. Tavaly ősszel a Zürcher Theater Spektakelen három teltházas estét követően a legnagyobb svájci napilap, a Neue Zürcher Zeitung már kiemelte, hogy: "Ez a színház a természet erejével hat."

Mivel a hazai közönség körében is töretlen az itthon és külföldön is többszörösen díjazott előadás népszerűsége, márciusban három alkalommal a Trafóban lesz látható, hogy aztán újra Franciaországba, pontosabban Strasbourgba (április 18 – 21.) térjenek vissza. Ez a helyszín azért is nagyon fontos a Proton Színház életében, mert 2008-ban a társulat első, azóta is műsoron lévő alapító előadása, a Frankenstein-terv itt vendégszerepelt először.

spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a