Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Simor Ottó, Téglás Márton, Garaczi László, Bozsó Péter, Dézsi Éva Darinka, Újvári Zoltán, Bodolay 2018. július 17., kedd
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Irina - RÉV színház
Csehov
Anton Pavlovics Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel?
Ábrándok
Ványa bácsik, avagy nyaralj ködben
A Kultkikötőben zajlott A testőr utolsó előadása


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. október 11.
Az egészség kincs, amelyre vigyázni kell! – Rákellenes színházi staféta 2017/2018

Október 10-én a kecskeméti Katona József Színházban hangzott el a Nézőpontváltó® rákellenes színházi staféta idei üzenete. A társulat tagjai ezen az estén maguk is feltűzték ruhájukra a figyelemfelkeltő program szimbólumát, a lila szalagot.

Az ingyenes orvosi rákszűréseken való részvétel fontosságát hangsúlyozó staféta 2015-ben indult útjára. A kezdeményezéshez országszerte mintegy 60 színház csatlakozott, hogy sajátos eszközeikkel népszerűsítsék a testtudatos életmódot és felhívják a figyelmet a betegség korai felismerésének jelentőségére. A staféta idei alapgondolata a betegeket támogató családtagok, hozzátartozók munkájának és áldozatkészségének megbecsülése. A Nézőpontváltó felhívást Danyi Judit színművész olvasta fel a Csárdáskirálynő kedd esti előadása előtt:

Mi, a kecskeméti Katona József Színház színművészei, alkotói és munkatársai 2016-ban csatlakoztunk a Nézőpontváltó® rákellenes staféta programhoz.
Önöket szemléletváltásra biztatva felemeljük a szavunkat minden egyes ember jólléte és egészsége érdekében: álljanak önmagukhoz másként, mint eddig, vigyázzanak arra a testre, ami az övék, próbálják adottságaikból a lehető legtovább a lehető legjobbat kihozni a minőségi élet reményében.
„A betegbe – és tesszük hozzá, a hozzátartozóba – mindig reményt kell önteni! – hirdette Hippokratész már az ókorban. Napjainkban, amikor egyre több a daganatos megbetegedés, mi adhatna nagyobb reményt, biztosabb fogódzót, mint az a felismerés, hogy az emberek nincsenek teljesen kiszolgáltatva a betegségnek, de ha mégis megtörténne a baj, a környezetében élő, őt segítő hozzátartozók, barátok nagyon sokat tehetnek a gyógyulásért.
Mi, Nézőpontváltók a 2017/18-as évadot a Hozzátartozók Évének szenteljük.
A Nézőpontváltó® program jelképe a levendulavirág, amely gyönyörködtet és gyógyít is egyben, így egyesítve magában mindannak a múltbeli tudásnak a jelenre ható tapasztalását, amelyet mi, lelki egészségmentőkként színészi játékunk erejével, estéről-estére átadunk a nézőközönségünknek.
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a