Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Muszte Anna, Takátsy Péter, Kiss László, Fekete Ernő, Sipos Vera, Oravecz Edit 2018. március 19., hétfő
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Ezüst Tulipán díjjal tüntették ki Bandura Emesét
Művészeti díjak március 15-e alkalmából
Felhívás: In/between Reflex(ions)
Világsztárok és 360 fokos VR élmény a Müpa 2018/2019-es évadában
Igazi ’Mr. Bean Show’ – Réczei Tamás a Négyhangú opera bemutatójáról
Március 19. - Rendkívüli nyitva tartás a jegypénztárban


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. szeptember 21.
Székelyudvarhelyen a Pornó című előadás

A 2017. szeptember 17-23 között immár kilencedik alkalommal megrendezett dráMA kortárs színházi találkozó meghívottja a szatmárnémeti Harag György Társulat Pornó című előadása.

A Visky András által írt és rendezett produkció a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház nagyszínpadán, színpadi stúdióként berendezett nézőtérrel kerül a közönség elé 2017. szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján, 18:00 órától.
A székelyföldi színház bemutatkozó írása szerint a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház legnagyobb volumenű projektje a dráMA kortárs színházi találkozó, amelyet az idén immár kilencedik alkalommal szerveznek meg. A színház tizedik évfordulóján, 2008-ban indították útjára ezt a kezdeményezést, ez jó alkalomnak bizonyult a találkozó megszervezésére. A találkozó lényege a kortárs magyar és román drámák találkoztatása, valamint a kortárs színházi nyelvnek a nagyközönség körében való népszerűsítése. Vidékükön a román nyelvű előadásokkal, illetve a kortárs drámák nyelvezetével ritkán találkozhatnak az érdeklődők, fesztiválukkal épp ezt kívánják pótolni. Ez egy olyan fórum, ahová a romániai és magyarországi színházi szakma elitjét hívják meg, valamint a játszott darabok rendezőit, szerzőit, hogy színházuk ismertsége és előadásaink híre eljuthasson minél szélesebb körbe és minél több helyre. Hosszútávon a találkozó célja az is, hogy elősegítse a szakmai kapcsolatteremtést egy – a szűkebb környezetét tekintve – (el)zárt kultúrájú régióban, illetve a közönség – elsősorban a fiatalabb nemzedék – érdeklődését felkeltse egy új színházi nyelvezet iránt.
Fotó: Czinzel László
Albert Csilla, Antal Attila


A Pornó című szatmári előadás a tavalyi évadban két rangos magyarországi fesztiválon, a debreceni DESZKÁn és a budapesti MITEMen is szerepelt, illetve két előadás erejéig a Kolozsvári Állami Magyar Színház közönsége is megtekinthette.

Forrás: a Harag György Társulat PR-osztálya
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a