Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Simor Ottó, Téglás Márton, Garaczi László, Bozsó Péter, Dézsi Éva Darinka, Újvári Zoltán, Bodolay 2018. július 17., kedd
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Irina - RÉV színház
Csehov
Anton Pavlovics Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel?
Ábrándok
Ványa bácsik, avagy nyaralj ködben
A Kultkikötőben zajlott A testőr utolsó előadása


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. szeptember 21.
Székelyudvarhelyen a Pornó című előadás

A 2017. szeptember 17-23 között immár kilencedik alkalommal megrendezett dráMA kortárs színházi találkozó meghívottja a szatmárnémeti Harag György Társulat Pornó című előadása.

A Visky András által írt és rendezett produkció a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház nagyszínpadán, színpadi stúdióként berendezett nézőtérrel kerül a közönség elé 2017. szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján, 18:00 órától.
A székelyföldi színház bemutatkozó írása szerint a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház legnagyobb volumenű projektje a dráMA kortárs színházi találkozó, amelyet az idén immár kilencedik alkalommal szerveznek meg. A színház tizedik évfordulóján, 2008-ban indították útjára ezt a kezdeményezést, ez jó alkalomnak bizonyult a találkozó megszervezésére. A találkozó lényege a kortárs magyar és román drámák találkoztatása, valamint a kortárs színházi nyelvnek a nagyközönség körében való népszerűsítése. Vidékükön a román nyelvű előadásokkal, illetve a kortárs drámák nyelvezetével ritkán találkozhatnak az érdeklődők, fesztiválukkal épp ezt kívánják pótolni. Ez egy olyan fórum, ahová a romániai és magyarországi színházi szakma elitjét hívják meg, valamint a játszott darabok rendezőit, szerzőit, hogy színházuk ismertsége és előadásaink híre eljuthasson minél szélesebb körbe és minél több helyre. Hosszútávon a találkozó célja az is, hogy elősegítse a szakmai kapcsolatteremtést egy – a szűkebb környezetét tekintve – (el)zárt kultúrájú régióban, illetve a közönség – elsősorban a fiatalabb nemzedék – érdeklődését felkeltse egy új színházi nyelvezet iránt.
Fotó: Czinzel László
Albert Csilla, Antal Attila


A Pornó című szatmári előadás a tavalyi évadban két rangos magyarországi fesztiválon, a debreceni DESZKÁn és a budapesti MITEMen is szerepelt, illetve két előadás erejéig a Kolozsvári Állami Magyar Színház közönsége is megtekinthette.

Forrás: a Harag György Társulat PR-osztálya
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a