Theater Online
spacer
spacer
Főoldal Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Reviczky Gábor, Leblanc Győző, Röthler Balázs, Pinczés István, Vókó János, L. Simon László 2017. március 28., kedd
spacer
Színházi hírek
Legújabb képgalériáink
A versailles-i rögtönzés (Temesvári Csiky Gergely Színház) - Előadás
Siegfried (Operaház ) - Előadás
Hóhérok (Katona József Színház) - Előadás
A fehér kór (Budaörsi Latinovits Színház) - Előadás_theater
Szentivánéji álom (Vígszínház) - Előadás
Hedda Gabler (Kecskeméti színház) - Előadás_theater
Ábrándok (Gózon Gyula Kamaraszínház) - Előadás
A szerelemről és más démonokról (Operaház ) - Előadás
2017. 03. 27.
Isabelle Huppert francia színésznő üzenetét társulati tagunk, Bregyán Péter olvassa fel nézőinknek a János vitéz előtt.
2017. 03. 27.
Victor Ioan Frunză hatodik alkalommal rendez Csíkszeredában. Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiájának ősbemutatója a budapesti Katona József Színházban, 1998-ban volt és az előadást a Katona azóta is műsorán tartja. 1999-ben játékfilm készült belőle, az elmúlt majdnem két évtized soárn 17 társulat mutatta be magyar nyelvterületen, Victor Ioan Frunză korábban két alkalommal vitte színre román nyelven, a nagybányai Városi színházban és a bukaresti Nottaraban. Egressy több darabját külföldön is bemutatták, eddigi színházi premierjeinek száma 100 fölött van. Ismertebb színpadi művei: Sóska, sültkrumpli, Kék, kék, kék, 4x100, Vesztett éden.
2017. 03. 26.
Késő éjszakába nyúló szakmai megbeszéléssel ért véget szombaton a Színművészeti Egyetemek Találkozója Kecskeméten. A 8. alkalommal megrendezett eseményen 3 ország 5 egyetemének végzős színészei és rendezői mutatkoztak be. A találkozón az MMA díját a Kaposvári Egyetem III. éveseinek Caligula helytartója előadása nyerte.
2017. 03. 26.
Improvizációk alapján készült vizsgájukat mutatták be a SZÍN-TÁRON a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. évesei. Zsótér Sándor és Börcsök Enikő osztályának produkciójáról a rendezőt, Kárpáti Pétert kérdeztük.
2017. 03. 26.
Darvasi László A 3 emeletes mesekönyv című művéből készült vizsgáját mutatta be a SZÍN-TÁR-on Tóth Mátyás, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős bábszínész hallgatója. A produkcióról vele és az előadás rendezőjével, Somogyi Tamással beszélgettünk.
2017. 03. 26.
55 év óta minden tavasszal megünnepeljük a színházi világnapot. Mintha 24 óra alatt bejárnánk a színházi univerzumot, kezdve a NO-val és a Kathakalival, folytatva a Pekingi Operával és a Kathakalival, elidőzünk Görögországban, Aiszkhülosztól, Szophoklésztől Skandináviába látogatunk Ibsenhez és Strindberghez, majd Angliában Sarah Kane-től Itáliába száguldunk Pirandellóhoz, azután Franciaországba, Párizsba, ahol talán a legtöbb külföldi társulatot látjuk vendégül.
1 2 3 4 5 6 ... > >>


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
1 2 3 4 5 6 ... > >>
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2017. - THEATER Online - theater.hu
Az oldalt támogatja az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.
Szerverünk üzemeltetője és a Theater Online támogatója a GTS Hungary Távközlési Kft