Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Stief Magda, Halmágyi Sándor, Czvetkó Sándor, Teremi Trixi, Pap Tibor 2018. augusztus 18., szombat
spacer
Rózsavölgyi Szalon Arts & Café
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Írások
Épület
Igazgatóság
Társulat
2018. május 28.
A kulisszák mögött

a kláris irodalmi portál írása

A francia Zeller a mai fiatal írók közül az egyik leghatásosabb, több regényt írt és színdarabjai is sikeresek. Ismeri az embereket, könnyedén játszik a félelmeikkel, a problémáikkal, a problémákra adható válaszok alternativitásával. Tartózkodik a didaktikus magyarázatoktól, az etikai kioktatásoktól, és főleg szereti az embereket.

A kulisszák mögött című darabjában egy 50 év körüli házaspárhoz vacsorára érkezik egy régi baráti házaspár férfi tagja, aki elhagyta a feleségét és gyermekeit, és most az új és lényegesen fiatalabb barátnőjét szeretné bemutatni. A helyzet roppant kínos, hiszen a házaspár baráti viszonyban van az elhagyott asszonnyal, és természetesen a véleményük a férjről és a fiatal barátnőről megegyezik az elhagyott asszony véleményével. Ugyanakkor a férfi is barát, és ő szeretné megőrizni ezt a kapcsolatot, ami szintén érthető. A vendéglátók, Daniel (Kardos Róbert) és Isabelle (Spolarics Andrea), az érkezők, Patrick (Vasvári Csaba) és Emma (Sztarenki Dóra).

Daniel és Isabelle a darab elején azon az etikai problémán rágódik, hogy illik-e nekik találkozni, sőt meghívni azt, aki az ő barátjuknak (az elhagyott asszonynak) ennyi bánatot okozott. Mégis elhatározzák, hogy keretek között fogják tartani rosszallásukat. A vendégek érkezésének pillanatában azonban minden elhatározásuk köddé válik. Emma csodálatosan szép, bájos, mosolygós, kedves. Daniel elveszíti egy időre a tartózkodását, egyszerűen „csurog a nyála” – ahogy a felesége a szemére veti. Patrick csinos, elegáns és boldog. Isabellen a női gonoszság hatalmasodik el, irigyli Emma fiatalságát, és hosszú idő kell, amíg legalább látszólag tud barátkozni, együtt nevetni Emmával. >>>

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a