Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Szél Dalma Rebeka 2018. június 24., vasárnap
spacer
Művészetek Palotája - Fesztivál Színház
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
Művészetek Palotája - Fesztivál Színház
spacer
Georges Bizet
Gyöngyhalász
spacer
spacer

Zene: Bizet, montázs
Rendező: Barta Dóra
Koreográfus: Barta Dóra
Dramaturg: Németh Virág
Látvány: Barta Dóra
Tér: Barta Dóra
Jelmez: Barta Dóra
Fénytervező: Katonka Zoltán
Bemutató:2018. 03. 20.
Előadás ismertető

an a gyöngyhalász, aki lemerül az óceán mélyére, keresi, kutatja azt a kagylót. Hosszú percekig a víz mélyén. Életét kockáztatja az értékért, ami másokat díszít majd. Van a gyöngyhalász, aki másfajta gyöngyöt keres. Gyöngyét a léleknek. Lemerül a végtelen lélek óceán legmélyére, keresi, amiről tudja, hogy csak az övé lesz. Lemerül érte. Kockáztat. Keresi az igazat, és ha megtalálja, felszínre hozza. Létezik ilyen gyöngyhalász is.

Információk

Van gyöngyhalász, aki lemerül az óceán mélyére és kagylót keres. Hosszú percekig a víz mélyén marad. Életét kockáztatja az értékért, amely majd másokat díszít. Van gyöngyhalász, aki másfajta gyöngyöt keres. Gyöngyét a léleknek. Lemerül a végtelen lélekóceán legmélyére, keresi, amiről tudja, hogy csak az övé lesz. Lemerül érte. Kockáztat. Keresi az igazat, és ha megtalálja, felszínre hozza. Létezik ilyen gyöngyhalász is.
„Nem ismerem a tengert. Soha nem fogtam puha, sós kezét. Csak az álom moraját ismerem. Ragyog a hold és hömpölyög az ár. Csak ezt a tág belégzést ismerem, ahogy a mélyben készülődik, a tüdő tágulását, a sejtek és a véredények tágulását, ahogy a nyugalom föltornyosul, a mozdulatlanság megindul - nem ismerem a tengert, csak ezt az áradást, ahogy a szikkadt homokot elönti, ahogy hab habra csap, tajték tajtékra fodrozódik, hullám hullámra hull - csak ezt, jégmadarak ringását, sirályok zuhanását, vajúdó vemhek tornyosodó feszülését - nem ismerem a tengert, csak az álom moraját ismerem, ahogy az ár tetőfokán kicsap a tenger, az apályt ismerem, a hanyatló hullámokat, hátráló fodrok csillámos taréját, szikkadó fövényen rákok rémült rángásait, tengeripókok színeváltozását az ollós iszonyatban, haldokló moszatok gyűrűjében kocsányszemű hüllők agóniáját, s a pánik mocsarának közepén a fodros kagyló rózsaszín csodáját, akár egy asztal bársonyán, akár egy bársonyos tenyéren, és benne zúg a tenger.” (Rónay György)

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a