Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Szakács Dániel, Lang Rudolf, Horváth Lili, Tóth Sándor, Vajdai Vilmos, Pregitzer Fruzsina 2018. június 18., hétfő
spacer
Trip Színházi Hajó
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
Trip Színházi Hajó
spacer
John Ajvide Lindqvist - Jack Thorne
Romantikus vámpírthriller
Fordító: Szatai Zsófia
spacer
spacer
Képgaléria: Előadás
Képgaléria: Próba
Szereposztás
Rendező: Pálfi György
Díszlettervező: Törőcsik Ambrus
Jelmeztervező: Müller Kata
Dramaturg: Ruttkay Zsófia
Fordító: Szatai Zsófia Ruttkay Zsófia
Zene: Kovácsovics Dávid
Mozgás: Papp Zoltán André Rolland
Rendezőasszisztens: Varga Miklós
Bemutató:2017. 11. 01. ZSILIP - Újpesti rakpart 3.
Előadás ismertető

A romantikus vámpírthriller, John Ajvide Lindqvist világsikerű svéd regényének színpadi adaptációja.
A történet, amelyből kultikus svéd és amerikai filmadaptáció is készült, Londonban a Royal Court és az Apollo Theater, New Yorkban a West End Theater színpadán aratott hatalmas sikereket, most Magyarországon is látható.
A darab Pálfi György, a Hukkle, a Taxidermia és a Szabadesés alkotójának első színházi rendezése. Egy modernkori vámpírtörténet iskolai zaklatással, bántalmazással, kapcsolatfüggőséggel és vérrel átitatott látvánnyal.

A tizennégy éves Oskar kissé félszegebb és magának valóbb az átlagnál. Napjai többnyire azzal telnek, hogy próbálja ép bőrrel megúszni iskolatársai terrorját, majd lop egy halom édességet, amivel kárpótolja magát a rengeteg szenvedésért. A válogatott kínzásokról ugyanis senkinek sem mesélhet. Nincs kinek. Szülei elváltak, és mindketten túlságosan elfoglaltak ahhoz, hogy a gyerekkel is foglalkozzanak

Oskar szomszédjába egy nap egy fura lány, Eli költözik egy idős férfival. Az Oskarral egyidős kislány ugyanolyan különc és magányos, így hamar barátságot kötnek.

Oskar életében szép lassan mindennél fontosabbak lesznek az esti találkozások a titokzatos lánnyal. Eli képes megadni neki mindazt a figyelmet, amire vágyik. Vele végre tervezgetni lehet a bosszút, mert felcsillan az esélye, hogy vissza lehet vágni a kegyetlenkedő osztálytársaknak. Sőt, Eli arra is képes, hogy titkon éjszaka besurranjon a fiú szobájába, hogy mellé feküdjön az ágyba.

A két kiszolgáltatott gyerek egymásra utaltsága szinte észrevétlenül szerelemmé válik. Ám ez a szerelem nem két ártatlan kiskamasz érzelmes románca. Eliről ugyanis szépen lassan kiderül, hogy vámpír. A vele élő idős ember pedig nem az apja, hanem az a férfi, aki egy kis kedvességért  és néhány jó szóért cserébe napról napra nejlonszatyorba pakolja a kést, a kábító gázt, a tölcsért és a marmonkannát, hogy az erdőben óvatlan járókelőket húzzon fel fejjel lefelé a fára, elvágja a nyakukat, és vérükkel az egyre durvábban követelőző Elit táplálja.

Információk

Jack Thorne színpadi adaptációja John Ajvide Lindqvist regénye és filmje, a Marla Rubin Productions Ltd-vel kötött megállapodás alapján

Kapcsolódó hírek, írások
'jé, te már nem a Radnótiban vagy?'
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a