Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Simor Ottó, Téglás Márton, Garaczi László, Bozsó Péter, Dézsi Éva Darinka, Újvári Zoltán, Bodolay 2018. július 17., kedd
spacer
Óbudai Társaskör
Óbudai Nyár
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
Óbudai Társaskör
spacer
Egressy Zoltán
Halál hotel
Krimikomédia
spacer
spacer
Képgaléria: Előadás
Szereposztás
Skolasztika nővér:Kútvölgyi Erzsébet
Frank, nyomozó:Cserna Antal
Végh, igazgatónő:Losonczi Katalin
Mo Csing, főszakács:Göttinger Pál
Fiatal lány:Holecskó Orsolya
Fiatal fiú:Horváth Illés
Fiatal férfi:Őze Áron
Damoklész, rádiótulajdonos:Takács Géza
Berta, bemondó:Auksz Éva
Sanc, bemondó:Horváth Illés
Rob, bemondó:Takács Géza
Rendező: Őze Áron
Díszlettervező: Enyvvári Péter
Jelmeztervező: Cselényi Nóra
Jelmeztervező asszisztens: Hatvani Mónika
Vizuáltechnika: Őze Gábor
A rendező munkatársa: Szinai Eszter
Bemutató:2015. 07. 15. Óbudai Társaskör kertje
Az előadás hossza kb. 90 perc (szünet nélkül).
Előadás ismertető

Viccet hallgatni, rajzfilmet nézni vagy egy bohócakrobata bravúrjait figyelni olyan, mint amikor hullámvasúton utazunk. Az első pillanatokban, amikor megindulunk lefelé, mintha csiklandoznának, egyre könnyebbnek érezzük magunkat, egyre inkább kiszabadulunk a fizikai világ, a gravitáció rabságából, egyre boldogabban nevetünk. Amikor kocsijaink felgyorsulnak, amikor már-már tehetetlenül zuhanni kezdünk, amikor már érezzük, hogy kiesünk a világból, akkor nevetésünk egyre inkább átmegy hisztérikus sikoltásba. A következő pillanatban azonban egy elegáns kanyar lelassítja szabadesésünket, és mi diadalmasan és elegánsan visszatérünk mindennapi világunkba: megkönnyebbülten nevetünk.
Hankiss Elemér

Egressy Zoltán Halál Hotel című darabját mutatják be július 15-én az Óbudai Társaskörben Őze Áron rendezésében. Az előadás különlegessége, hogy a debütáló színmű a szerző első nyári színházi szezonra írt darabja, Őze Áronnak pedig az első nyári szabadtéri rendezése. Az abszurd, abszurd krimikomédiát a nyáron 10 alkalommal tekinthetik meg a nézők a Társaskör kertjében.

„Az Óbudai Társaskör képviselője Harsányi Mária Pihe keresett meg minket, hogy a 25. Színház a kertben évad megünneplésként szeretnék, ha náluk születne meg egy új darab a rendezésemben. Az Óbudai Önkormányzat, valamint az Óbudai Nyár támogatásának köszönhetően egy egészen új előadás, egy a Társaskör saját produkciója jöhetett létre.” – mondta Őze Áron a darab rendezője. Az abszurd krimikomédiát a szerző a rendezővel közösen kifejezetten a Társaskör kertjébe írta és álmodta meg, s a helyszín adottságait remekül kihasználva egy verbális humorban gazdag előadás született. „Van egy Halál Hotel, ahová halni járnak az emberek. Van egy Agatha Christie Restaurant, ahol mérgezett ételeket lehet enni és van egy Ravatal Rádió, ami folyamatosan halálhíreket közöl. Ezen a hármas helyszínen történik egy brutális gyilkosság, megérkezik Frank a nyomozó és a végén egész más derül ki, mint, amit Frank vagy a nézők gondolnak.”- árulta a rendező az előadásról. Főbb szerepekben Kútvölgyi Erzsébet és Cserna Antal látható.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a