Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Juhász Judit, Juhász Judit, Tatár Gabriella, Kálid Artúr, Horváth László 2018. augusztus 14., kedd
spacer
Szegedi Szabadtéri Játékok
REÖK Szabadtéri Színad (volt Újszegedi színpad)
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
Szegedi Szabadtéri Játékok
spacer
Claude-Michel Schönberg - Alain Boublil
Victor Hugo regénye alapján
Les Misérables
Musical
Szegedi Szabadtéri Játékok és a Madách Színház új bemutatója
Fordító: Miklós Tibor
spacer
spacer
Szereposztás
Jean Valjean:Tóth Attila Zöld Csaba
Javert:Debreczeny Csaba
Enjolras:Nagy Balázs
Marius:Solti Ádám
Fantine:Vágó Bernadett
Cosette:Tóth Angelika
Eponine:Tóth Andrea
Thenardier:Nagy Sándor
Thenardierné:Sáfár Mónika
Püspök:Vikidál Gyula
Gavroche:Bauer Gergő
Kis Cosette:Beale Emma
Kis Eponine:Hajdu Laura
Szereplő:Balog Tímea Borbély Brigitta Berényi Dávid Czuczor Dávid Eszlári Judit Galbenisz Tomasz Hompok Tamás Juhász Levente Kecskés Tímea Kiss Ernő Zsolt Mező Zoltán Miklós Eponin Miskovics Róbert Nagy Attila Németh Gábor Pethő Dorottya Pető Zsófia Porzsolt Éva Ress Hajnalka Sándor Dávid Sánta László Török Anna Wégner Judit

Eredeti francia szöveg: ALAIN BOUBLIL és JEAN-MARC NATEL
További anyagok: JAMES FENTON
Az eredeti előadást színpadra alkalmazta és rendezte: TREVOR NUNN and JOHN CAIRD

Közreműködik:
Madách Színház Tánckara, Zenekara és Kórusa
Rendező: Szirtes Tamás
Díszlettervező: Kentaur
Jelmeztervező: Rományi Nóra
Fordító: Miklós Tibor
Zenei vezető: Kocsák Tibor
Hangszerelte: John Cameron
Karmester: Kocsák Tibor
Koreográfus: Tihanyi Ákos
Szcenikus: Szűcsborus János
Játékmester: Bencze Ilona
Világítástervező: Madarász (Madár) János
Animáció: Vízváradi András
Koreográfus asszisztens: Molnár Ferenc
A rendező munkatársa: Vaszilenko Eugenia
Bemutató:2015. 08. 14.
Előadás ismertető

Visszatér a Dóm térre a Madách Színház csapatával a musicalirodalom egyik legnépszerűbb műve A nyomorultak, amelyet 2015-ben Szegeden a Madách a Szegedi Szabadtéri Játékokkal együttműködésben mutatott be. A Victor Hugo monumentális regénye nyomán született színpadi mű 1987-ben, éppen a szegedi Dóm téren került először színre Magyarországon. A 2015-ös verziót Szirtes Tamás rendezte. A Madách Színház igazgatója így nyilatkozott az előadásról: „A nyomorultak mindenki számára óriási próbatétel, aki elszánja rá magát, hogy színre vigye. Ez a musicalirodalom egyik legbonyolultabb és leggyönyörűségesebb darabja."
Ilyen mozgalmas előadást ritkán látni szabadtéri színházban, több mint nyolcvan jelenetváltásra van szükség a darabban. A díszlettervező Kentaur azt mondja, A Nyomorultak látványvilága olyan összetett, mintha egy hollywoodi film díszletét tennék fel a színpadra. „Valóban egy szélesvásznú mozit kell a színpadra varázsolnunk: rengeteg benne a képváltás, hihetetlen sok helyszínen játszódik a darab. Összesen nyolc nagy díszletelemet használunk, négy korabeli ház adja a városi képeket. Terveztünk két hatalmas hídelemet is, amely egyik pillanatról a másikra, csatornából alakul át híddá, de közben bírósági pulpitusnak és kórháznak is használható. Az előadás emblematikus eleme a barikád és egy hatalmas zászló. Ilyen mozgalmas előadást még nem nagyon láthattak szabadtéren a nézők. Már a Mamma Mia! produkcióban is lehetett látni a Madách Színház igen komoly led-vetítését, ezt mi most másfélszeres méretben fogjuk használni. Ez a legnagyobb vetítőfelület, amit ma, színházban alkalmaznak.
A manapság az Örkény Színházban, prózai szerepekben látható Debreczeny Csaba nem először játszik musicalben. „Az, hogy Javert-t eljátszhatom A nyomorultakban, számomra ajándék a sorstól. A lényemhez, fizimiskámhoz, habitusomhoz nagyon illik ez a karakter, ez a gondolkodó, jogfundamentalista, nagyon szilárd és kőkemény jellem” – nyilatkozott a feladatról.

„Ha valaki színészként a musicalek felé fordul, szerintem is egyértelműen a csúcs A nyomorultak és Jean Valjean szerepe – mondja Zöld Csaba. – Zeneileg és színészileg is nagy kihívás, és egyiket sem lehet könnyelműen venni.” Elmondta, szerinte azért is különleges ez az előadás, mert az új rendezői koncepció szerint a színészek kihasználják a zene lehetőségeit a gesztusokra, mozdulatokra, együtt élnek a zenekarral.

A musicalirodalom egyik legnépszerűbb műve zárja majd az évadot: augusztus 14-én, 15-én, 16-án, 19-én, 20-án és 21-én kerül színre Claude-Michel Schönberg műve, A nyomorultak. A Victor Hugo monumentális regénye nyomán született darab londoni ősbemutatójának éppen 30. évfordulóját ünnepeljük jövőre, a Szegedi Szabadtéri közönsége pedig 27 év után láthatja újra a legendás darabot. 1987-ben, Szegeden került először színre Magyarországon A nyomorultak. Az előadásból azóta nagysikerű film is készült. A jövő évi produkció a Madách Színházzal közös bemutató lesz.

Információk

A „Nyomorultak” előadási jogát a Music Theatre International (MTI) képviseli www.mtishows.com a CAMERON MACKINTOSH LTD-del kötött különleges megállapodás alapján.

A „Nyomorultak” előadását a Music Theatre International-lel (MTI) kötött különleges megállapodás

és az MTI által biztosított jogosított előadási anyagok teszik lehetővé.

421 West 54th Street, New York, New York 10019 –tel.: (1) 212 541 4684, www.mtishows.com

AZ ELŐADÁSRÓL VIDEO- VAGY HANGFELVÉTELT KÉSZÍTENI

SZIGORÚAN TILOS!

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a