Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Szél Dalma Rebeka 2018. június 24., vasárnap
spacer
Szegedi Szabadtéri Játékok
Újszegedi színpad
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
Szegedi Szabadtéri Játékok
spacer
William Shakespeare
Vígjáték
Fordító: Nádasdy Ádám
spacer
spacer
Szereposztás
Szolinusz, Epheszosz uralkodója:Csuja Imre
Égeon, szirakúzai kereskedő:Márton András Haumann Péter
Emília, Aegeon felesége, apácafőnöknő Epheszoszban:Molnár Piroska
Epheszoszi Antipholusz, Égeon és Emília fia:Adorjáni Bálint
Szirakúzai Antipholusz, Égeon és Emília fia:Telekes Péter
Epheszoszi Dromio, Epheszoszi Antipholusz szolgája:Klem Viktor
Szirakuzai Dromio, Szirakuzai Antipholusz szolgája:Molnár Áron
Adriana, Epheszoszi Antipholus felesége:Pálmai Anna
Luciana, Adriana húga:Szinetár Dóra
Luca, Adriana szolgálója:Szilágyi Annamária
Baltazár, kereskedő:Jakab Tamás
Angelo, ékszerész:Bezerédi Zoltán
Dr. Csipet:Vajdai Vilmos
Kereskedő I., Szirakuzai Antipholusz barátja:Pataki Ferenc Korognai Károly
Kereskedő II., Angelo hitelezője:Szabó Győző
Kurtizán:Rezes Judit Huzella Júlia
Rendőr:Borovics Tamás
Küldönc:Fátyol Kamilla

Közreműködnek továbbá a Duda Éva Társulat és a Közép-Európa Táncszínház művészei, az Operett Akadémia és a PBS növendékei,valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok Statisztái
A 2016-os évben
Égeon, szirakúzai kereskedő: Márton András
Első Kereskedő: Pataki Ferenc
Kurtizán: Rezes Judit
Rendező: Kerényi Miklós Gábor
Díszlettervező: Horgas Péter
Jelmeztervező: Füzér Anni
Dramaturg: Lőrinczy Attila
Szcenikus: Tóth Kázmér
Fordító: Nádasdy Ádám
Koreográfus: Duda Éva
Statisztavezető: Kontz Gábor
Világítástervező: Somfai Péter
Súgó: Ba Éva
Ügyelő: Király Anna Bacsa Erika
A rendező munkatársa: Bori Tamás
Rendezőasszisztens: Lénárt Gábor Müller Zsófia
Bemutató:2015. 07. 31.
Előadás ismertető

Molnár Piroska, Haumann Péter, Pálmai Anna, Adorjáni Bálint, Telekes Péter, Szabó Győző... - csak pár név a nyáron, a szegedi Dóm téren színre kerülő Tévedések vígjátéka szereplői közül. Shakespeare fergeteges humorú vígjátékát Kerényi Miklós Gábor KERO álmodja a deszkákra, aki hosszú évekkel ezelőtt rendezett prózát utoljára. Alkotótársaival örömszínházat ígér a nézőknek és a művészeknek egyaránt.

William Shakespeare Tévedések vígjátéka c. komédiája lesz az idei Szegedi Szabadtéri Játékok második önálló bemutatója. A produkció több szempontból is kuriózum a Dóm téren. Régen mutattak már be prózát a fesztiválon, az angol mestertől utoljára 13 éve játszottak drámát.

A Tévedések vígjátékának megrendezésére Kerényi Miklós Gábort kérték fel, akinek több mint száz csillagfényes estén játszották már rendezéseit a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A Budapesti Operettszínház művészeti vezetője, a Rising Star tehetségkutató zsűritagja, számos felejthetetlen színházi előadás rendezője az utóbbi években leginkább zenés darabjairól volt ismert, musicaleket, operetteket, sőt operát is rendezett többek közt a Dóm téren is. Prózai rendezése viszont már nagyon régen nem került színre, így a Tévedések vígjátéka különleges előadás az ő életében is. KERO szerint a produkció igazi „örömszínház" lesz. Shakespeare korai vígjátéka lenyűgöző lehetőség a színészeknek, az alkotóknak és a nézőknek egyaránt, mivel mulattató történetében nagyon érdekes jellemek vonulnak föl – miközben aki akar, komoly filozófiai mélységeket is felfedezhet a darabban.

A produkció szerepeire ismét az ország vezető színházaiból a legkiválóbb színművészeket sikerült megnyerni. A Katona József Színházból, a Radnótiból, a Tháliából és a Vígszínházból is többen érkeznek nyáron Szegedre.

Az előadás látványvilágát Horgas Péter díszlet- és Füzér Anni jelmeztervezővel álmodta meg a rendező. Furcsa és izgalmas teret képzeltek el, egy közel-keletinek tűnő városka életét jelenítik meg. A tér közepén forog majd egy hatalmas, útvesztő jellegű, gömbszerű spirál mely tulajdonképpen egy nyüzsgő bazár, amelyben helyet kap lakóház, török fürdő, örömtanya, sőt még kolostor is. Az árusok színes forgatagában pedig fellép majd egy zenekar is. Lesz, aki motoron érkezik, és a tükrök, csapóajtók csapdái között szinte artistaként kergetik sorsukat – és egymást – a színészek a számtalan statiszta között. Az előadás mozgástervező-koreográfusa Duda Éva, dramaturgja Lőrinczy Attila. A nyári produkció során Nádasdy Ádám fordítását használják majd.

KERO kifejtette: Shakespeare többek közt abban zseniális, hogy a közösségi, politikai és a személyes konfliktusokat kiválóan tudja ütköztetni egy sztorin belül. A történet Efezusban játszódik, abban a városban, amely igen feszült helyzetben áll Szirakúzával, ahonnan viszont a színre lépők egy része érkezik. Mindeközben a valószerűtlen eseményekben dúskáló darab a szereplők őrült reakcióit mutatja be, a személyiség megkettőződésének illetve elvesztésének félelmetes pillanatait. Nevetséges és egyben tragikomikus helyzetek jellemzik majd a Tévedések vígjátékát, vágyakban, felfedezésekben és meglepetésekben gazdagon.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a