Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Erdős István, Ababi Csilla, Papadimitriu Athina, Gazdag Gyula 2018. július 19., csütörtök
spacer
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
Füge Produkció
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
spacer
Pass Andrea
Újvilág
A Mentőcsónak és a FÜGE közös előadása
Korhatár : 16 +
spacer
spacer
Szereposztás
Rendező: Pass Andrea
A rendező munkatársa: Sápi Dalma Tési Dóra
Drámapedagógus: Takács Gábor
Bemutató:2015. 03. 23.
Az előadás hossza kb. 90 perc (szünet nélkül).
Előadás ismertető

A Mentőcsónak Egység 2014-ben kezdte meg munkáját a Szputnyik Hajózási Társaságon belül, hogy kizárólag olyan színházi nevelési előadásokat hozzunk létre, amelyek kifejezetten társadalmi problémákat vizsgálnak. A diákokkal folytatott munkánk során szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a fiatalok körében egyre gyakoribb az előítéletes gondolkodás, a negatív diszkrimináció, a kirekesztő beszédmód, a rejtett rasszizmus. Nem volt kérdés számunkra, hogy ezzel a problémával foglalkozni kell. Az interaktív színházi társasjáték, a Szociopoly után most egy színházi előadást hoztunk létre Újvilág címmel, hogy ezekről a társadalmi feszültségekről egy történeten keresztül tegyünk fel kérdéseket.
Az Újvilág c. előadást Dr. Polgár András támogatásával hozhattuk létre, a programot a Summa Artiumnak köszönhetően és a Mecénás Napon beérkezett felajánlásokból tudjuk játszani. A Mentőcsónak Egység a Szputnyik megszűnése után is próbálja folytatni működését. A Szociopolyt és az Újvilág című produkciókat repertoáron tartjuk a Jurányiban.

Történetünk főszereplője, Kata, a 16 éves lázadó kamasz, szülei válását követően a korábbi gazdag környezetből egy lakótelepre kerül, ahol számára ellenséges fiatalok élnek. Kiderül, hogy az eleinte ijesztő srácokbármikor bármiben segítenek a családfő nélkül maradt anyának és lányának. Kata új barátain keresztül olyan szélsőséges eszmékkel találkozik, amiket képes szembeállítani szülei szabadelvű nevelési módszereivel és azok kudarcával. A sorsában rokon, érzelmileg sebzett három fiatal egymásra talál. Együtt növesztik fékezhetetlen haraggá sérelmeiket, és keresik azok irracionális célpontjait. A harc az ellenség ellen egyre durvább eszközöket követel, amit úgy tűnik, már a szülők sem képesek megállítani. Az előadás olyan fontos kérdést is feszeget, mint a múlt eltagadása, amit a történetben a felnőttek képviselnek.
A cselekmény 1999-ben játszódik, abban az időszakban, amikor az előadás célközönsége, a középiskolás diákok születtek. A nekik tartott előadásokat beszélgetés követi.

Információk

Az előadás időtartama: 90 perc szünet nélkül + 45 perc beszélgetés

Támogatók: Dr. Polgár András, Varga Júlia, Művészetek Völgye Fesztivál

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a