Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Stief Magda, Halmágyi Sándor, Czvetkó Sándor, Teremi Trixi, Pap Tibor 2018. augusztus 18., szombat
spacer
Új Színház
Új Színház - Bubik István Stúdió
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Írások
Igazgatóság
Új Színház
spacer
Francois Villon
Az akasztottak balladája
spacer
spacer
Szereposztás
Francoas Villon verseit előadja:Földes László (Hobo)
Bemutató:2002. 11. 10.
Előadás ismertető
Hobo önálló estjének címe az Akasztottak balladája, amely a híres, kalan-dos életű francia költő, Francois Villon életének utolsó óráját mutatja be a börtönben, azt az idő-szakot, amikor a pap már távozott tőle, egészen az akasztófáig.
József Attila, Allan Ginsberg, Jim Morrison, Vlagyimir Viszockij, Fran-cois Villon: ez a különös névsor így együtt Hobo önálló estjeinek sora. Me-gannyi nagy művész, akik többségükben a XX. század meghatározó személyi-ségei voltak. Ebből a szempontból kilóg a sorból Villon, hiszen a francia költő a középkorban élt és alkotott, mégis Hobó személyiségéhez és korunk emberéhez is közel áll ez a különös, titokzatos figurája az irodalomnak.
Középkori börtönt idéz a díszlet és a szereplő jelmeze, a cellában gyertyák égnek, egy priccsen ülve vár ítélete végrehajtására a fogoly. Gondolatai szár-nyalnak; egyszer dalban, máskor versben és prózában eleveníti fel élete leg-különbözőbb eseményeit. Hobo azt mondja az estről: „Inkább azt szeretném versekkel elmondani, hogy egyszer mindenkinek szembe kell nézni a saját hi-báival, bűneivel, elrontott dolgaival, azzal, hogy kiket szeretett, kik csapták be, mi mindennel kell elszámolnia.”
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a