Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Juhász Judit, Juhász Judit, Tatár Gabriella, Kálid Artúr, Horváth László 2018. augusztus 14., kedd
spacer
Katona József Színház
Katona József Színház Sufni Kamra
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Írások
Igazgatóság
Katona József Színház
spacer
Luigi Pirandello
Questa sera si recita a soggetto
Fordító: Szakács Vera
spacer
spacer
Előadás ismertető

Az előadás: improvizáció Luigi Pirandello néhány oldalas novellája alapján. Az elbeszélés a la Croce családról szól, mely a következő sze¬mélyekből áll: az apa, Palmiro úr, aki bányamérnök, s akit mindenki Csimpolyának hív, mert reggeltől estig szórakozottan fütyörészik; az anya, Ignazia asszony, aki Nápolyból került ide, s akit a városan Gene¬ralissimának hívnak; meg a négy szép, csupa szív, csupa tűz, vidám; temperamentumos leányuk: Mommina, Totina, Dorina és Nene.

A cselekmény Szicília szigetén játszódik, egy kisvárosban, ahol a szenvedélyek hevesek, titkon izzanak, de ha föllángolnak, tűzvész tá¬mad. Köztük is a leghevesebb: a féltékenység. A La Croce család nem zárkózik el a külvilág elől, mint ahogy ez az egész szigeten szokásos, hanem hajlandó idegeneket is fogadni otthonában, mégpedig olyan --szívélyesen, mintha csak dacolni akarna a rossz nyelvekkel, és szánt-szándékkal meg akarná botránkoztatni a többi családot. És mégis — a féltékenység, e vad és szörnyű szenvedély éppen köztük támad fel...

A szerző elképzelése szerint a rendezőnek joga van bármikor beavat¬kozni az előadás menetébe, és a színészek is vitába szállhatnak a rendezői elképzelésekkel. A játék a színpadon kívül: a nézőtéren, a folyo¬són, a büfében is zajlik.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a