Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Juhász Judit, Juhász Judit, Tatár Gabriella, Kálid Artúr, Horváth László 2018. augusztus 14., kedd
spacer
Veszprémi Petőfi Színház
Latinovits Zoltán Játékszín
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Írások
Épület
Igazgatóság
Veszprémi Petőfi Színház
spacer
Miklós Tibor - Várkonyi Mátyás
Sztárcsinálók
spacer
spacer
Képgaléria: Előadás
Szereposztás
Néró:Szemenyei János
Agrippina:Újhelyi Kinga
Seneca:Kocsis György
Juvenalis:Keresztes Gábor
Poppea:Borsos Beáta
Octavia:Halas Adelaida
Ulrica:Lőrincz Zsuzsa
Kiprios:Nagy Lóránt
Pál:Cservenák Vilmos
Péter:Mátyássy Szabolcs
Claudius:Cservenák Vilmos
Britannicus:Koscsisák András
Zodius:Baj László
Tigellinus:Bernscherer Tibor
Burrus:Szeles József
Fortunata, I. Méregkevero, I. Bovéru nővér:Topolcsányi Laura
II. Méregkevero, II. Bovéru nővér:Pap Katalin
III. Méregkevero, III. Bovéru nővér:Dominek Anna
Rendező: Nagy Viktor m.v.
Bemutató:2004. 04. 02.
Előadás ismertető
A Sztárcsinálókat 1981-ben mutatták be, azóta több színházban hatszázhoz közelít a magyarországi előadások száma. A Néró-történet figyelmeztetés: hogyan képes a hatalmi téboly elszabadulni és tökéletesen önjáróvá válva - mindent elpusztítani. Az első magyar rockoperában Néró birodalmának országaiban dalversenyt hirdet, s megkezdődik a politikai sztárcsinálás. A rock-időszak monstruózus stílusa és hangereje viszi hátán - ma is időszerűen - Juvenalis költő vers-sorát: "sok dicsőség és tengernyi szenny, ez a történelem".

Néró (Kr.u.: 54-68) az őrült és jellemtelen zsarnok, a Julius-Claudius dinasztia utolsó uralkodója. Nemcsak az anyját öleti meg, hanem tanítómesterét és leghívebb emberét Senecát is öngyilkosságra kényszeríti. A magát költőnek és színésznek tartó zsarnok gyönyörködik a Róma szegény negyedeit pusztító 64-es tűzvészben, amit sokan az ő művének tulajdonítanak, majd a keresztényeket vádolva vele, azoknak kegyetlen üldözésébe kezd. Vadállatokkal végezteti ki őket a csőcselék szórakoztatására. Végül a hadsereg lázadása vetett véget az uralmának, ami elől öngyilkosságba menekül.

Műanyag sikerrecept: hogy mi is a sztárcsinálás titka? A "sikerrecept" korántsem bonyolult. Kísérd rendszeresen figyelemmel a nyugat-európai zenei csatornák által bemutatott trendeket, együtteseket, vedd le a stílust, rendezz válogatást, majd szemelgess ki meghatározott számú, dicsvágytól túltengő fiatalt, pszichológiai tesztek használatától sem visszariadva. Ezt követően a delikvensek essenek át némi arculattervezésen, beszédtechnika órán és fitneszteremben, szoláriumban eltöltött tortúrán. Majd név gyanánt válasszunk nekik könnyen megjegyezhető, lehetőleg két szótagosnál nem hosszabb, angolszász hangzású neveket, fűszerezve mindezt lehetőleg kalandos életúttal. Mozgasd meg teljes kapcsolatrendszeredet, rendelj hozzájuk kellő mennyiségű újságírót, akik kellően kedvet csinálva magasztalják az ifjak tehetségét. Ezek után készítsünk videóklipet, érzelmi viharokkal, összetört rózsaszín szívekkel, afféle műanyag lírával. Ha mindezt ütemes zenére, fülbemászó, egyszerű refrénre és visszaköszönő dallamötletre alapozzuk, a siker garantált.
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a