Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Varga Zsuzsa, Andrádi Zsanett, Varga Klári, Poszet Nándor 2018. május 27., vasárnap
spacer
Veszprémi Petőfi Színház
Latinovits Zoltán Játékszín
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Írások
Épület
Igazgatóság
Veszprémi Petőfi Színház
spacer
Giulio Scarnacci - Renzo Tarabusi
Kaviár és lencse
spacer
spacer
Képgaléria: Előadás
Szereposztás
Leonida Papagatto, családfő :Kocsis György
Valeria, Leonida párja :Csarnóy Zsuzsanna
Matilde, Leonida testvére :Bajcsay Mária
Fiorella, Leonida lánya :Pap Katalin
Roberto, Leonida fia :Cservenák Vilmos
Vellutio, nyugállományú tolvaj :Kanda Pál
Nagyapó, rokkant öreg :Háromszéki Péter
Antonio, szomszéd :Szalma Tamás
Helena Vietoris, nagyvilági hölgy:Módri Györgyi
Nicola Vietoris, Helena fia :Keresztes Gábor
Raimondo Vietoris, Nicola unokatestvére gyámja:Benczédi Sándor
Chiarelli D\'Adda, nagyvilági hölgy :Soltis Eleonóra
Alfonso Chioccia báró, nagyvilági úr :Joós László
Marcello, kifutó :Deme Róbert
Alexis, inas :Máté P. Gábor
Rendező: Korognai Károly
Bemutató:2003. 12. 12.
Előadás ismertető
Vígjáték a klasszikusok között, klasszikus a vígjátékok között. A helyszín Nápoly, ahol a forró dél-olasz temperamentummal 'megáldott' emberek élnek. A fergeteges komédia főhőse a ravaszdi Leonida Papagatto rendkívül különös módon tartja el népes családját: gazdag emberek estélyeire jár - álruhákbanĽ Egy alkalommal egy milliomos nő arra kéri, hogy a gyilkossággal vádolt fiát menekítse ki külföldre. A fiút a családjánál rejti el, s az amúgy sem csendes otthonban lavinaszerűen beindulnak a bonyodalmakĽ A Caviale e lenticchie az 1950. évi bemutatójától kezdve kirobbanó sikerrel járta-járja a világot.

A kaviár tálalása: a kaviárt nem csak díszítésre vagy járulékos anyagként használhatjuk, hanem önálló fogásnak is kitűnő. Tápértéke igen magas, a különböző kiegészítőkkel tálalva élvezeti értéke is nagy. Mindig súlyra értékesítjük. A megrendelt mennyiséget lemérjük, és kis üvegtálkára helyezzük. Külön üvegtálkára vajszeleteket, finomra vágott vöröshagymát és citromgerezdet teszünk. Nagyobb üvegtálba apróra tört tiszta jeget rakunk, és ebbe ágyazzuk a kis üvegtányérokat olyan módon, hogy a kaviáros tálka közepére kerüljön. Frissen pirított zsúrkenyérszeleteket tiszta asztalkendőbe csomagolunk, ovális fémtálra tesszük, és a kaviárral együtt tálaljuk. Ügyeljünk arra, hogy a kaviárt tartalmazó dobozt mindig hűtőszekrényben tartsuk, hűtés nélkül megromlik.

A lencse (Lens culinaris Medic) nagyon régi kultúrnövény. Közép-Európában már a kőkorszak idején termesztették. A lencse a hazánkban termeszthető hüvelyesek közül az egyik legértékesebb élelmiszer. A magja egyharmada fehérjét tartalmaz, amelynek biológiai értéke és a mag étrendi hatása jobb, mint a babé és a borsóé. A szerencsehozó szimbolika jellegzetes étele a lencse. A hüvelyest január elsején, első étkezésként kell enni. Aki így tesz, annak az év során soha nem ürül ki a pénztárcája. Hagyományos szilveszteri fogásnak számít a disznóorr lencsesalátával. A rémisztőnek hangzó fogás természetesen csak az orr hátsó részét, a puha húst jelenti, amelyet zöldséges lében főznek meg. Hozzá friss reszelt tormát és tökmagolajos, fokhagymás, ecetes lencsesalátát kínálnak. Szilveszterkor pezsgővel, más alkalmakkor sörrel öblítik le.
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a