Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Lukács Sándor, Kelemen István 2018. július 21., szombat
spacer
Közép-Európa Táncszínház
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
Közép-Európa Táncszínház
spacer
Vihar
spacer
spacer
Szereposztás
Szereplő:Asztalos Dóra Eller Gusztáv Gulyás Anna Gulyás Oszkár Hargitai Mariann Horváth Adrienne Katonka Zoltán Kelemen Krisztián Mádi László Palcsó Nóra
A hangfelvételen közreműködik: Bartek Zsolt, Chelemen Paula, Philipp György, Rohmann Ditta
Koreográfus: Hámor József
Társkoreográfus: Virág Melinda Jónás Zsuzsa
Társalkotó: Gergye Krisztián Szögi Csaba
Zeneszerző: Szigeti Máté
Jelmeztervező: Béres Móni
Zenei szerkesztő: Philipp György
Fény: Fogarasi Zoltán
Hang: Kondás Zoltán
Bemutató:2010. 03. 19. Bethlen Kortárs Táncműhely
Előadás ismertető

A Közép-Európa Táncszínház egy alkotócsoportot közös munkára: együttgondolkodásra, együtt-alkotásra hívott. A felkért koreográfusok és zeneszerzők – akik Shakespeare A vihar című művét választották inspirációs forrásnak – a drámából kiindulva és attól elrugaszkodva kezdtek kommunikációba egymással, illetve a darab motívumhálójával. A művészek és művészeti ágak közötti kommunikáció eredményét 2010 márciusában mutatták be. Az előadás egy három részes Shakespeare-sorozat nyitó darabja lett, melyet egy Lear királyfeldolgozás követett Visszavonhatatlan címmel, majd a fiataloknak készült Shakespeare-mesék zárt le.

„Sokrétű és összetett táncelőadás a Vihar. Ez abból adódik, hogy nem egy, hanem, szigorú értelemben véve is, minimum hat karizmatikus, erős esztétikát képviselő alkotó jegyzi a produkciót. Nagy érdemük, hogy a megszületett koreográfia nem esik szét az eklektikus sokszínűségtől, hogy végig van vezetve egy-egy gondolat a megbocsátásról, a hűségről vagy a szerelemről. Ha a néző nagyon akarja, meg tudja fejteni, hogy a Shakespeare-műből mi az, ami az alkotókat az egyes képek kapcsán foglalkoztatta. De szerencsére ez nem feltétele az előadás befogadásának.”
(Sors Vera, Ellenfény).

„Az ember elidegenül a világtól és elidegenedik önmagától. A tettek és következményeik között furcsa távolság támad; ember és ember között egyre lehetetlenebb a közvetlen (tettek és szavak általi) érintkezés. S ebben a magányban, izolációban nem a szabadság nyilatkozik meg, hanem láthatatlan erők sugaraitól származó bénultság.” (Ungvári Tamás)

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a