Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Lukács Sándor, Kelemen István 2018. július 21., szombat
spacer
Zsámbéki Színházi Bázis
Zsámbéki Szombatok Nyári Színháza Zsámbéki Haditechnikai Múzeum Y.East Fesztivál
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Írások
Épület
Igazgatóság
Zsámbéki Színházi Bázis
spacer
Egy Carmen
A Zsámbéki Színházi Bázis bemutatója
spacer
spacer
Képgaléria: Előadás
Szereposztás
Szereplő:Czakó Julianna Horváth Szabolcs Jerger Balázs Lovas Rozi Molnár Gusztáv Porogi Ádám Rainer-Micsinyei Nóra Sipos György Tolnai Hella
Zenészek:
Csizmás András: nagybőgő, Hegyi Viktor: klarinét, pozan, Kerner Miklós: trombita, billentyű, Komjáti Áron: gitár, Szabó-Sípos Ágoston: ütőshangszerek, hegedű
Rendező: Kárpáti Pál
Látvány: Kalmár Bence
Rendezőasszisztens: Fleischer Sára
Bemutató:2010. 07. 09.
Előadás ismertető

A zsámbéki színház 2009-es évadának egyik kiemelkedõ elõadása „titokban maradt”.
Színházi workshopnak indult ugyanis a munka és nem azzal a szándékkal, hogy közönség elé kerüljön. A kaposvári egyetem színmûvészeti tagozatának hallgatói a workshop végére egy olyan elõadást hoztak létre, melyre úgy éreztük, kell nézõket hívnunk. Két este láthatták az Ottmaradottak címre keresztelt elõadást azok a szerencsések, akikhez eljutott a híre.

Idén ezért már a színház fontosnak ígérkezõ új bemutatója készül a múlt évben összeállt csapattal, melyrõl a rendezõ, Kárpáti Pál a következõket írja:

„ Az elõadás Bizet Carmenjének újragondolása. Az eredeti – Prosper Mérimée kisregényébõl
készült – librettó Sevillában játszódik, szereplõi cigánylányok, katonák, csempészek. A mi történetünk nem az opera atmoszféráját kívánja felidézni. Nálunk nem a karrierista tizedes leépülésérõl és az ösztönei által irányított cigánylány pusztulásáról szól a darab. A vágyak és indulatok hasonlóak itt is, de ez egy füstös lebuj mélyérõl konokul és szikáron kiszivárgó kegyetlen és durva, ám fanyar humorral átitatott történet. Minden szereplõ jelen van végig, nem rejthetik el egymás elõl szándékaikat és vágyaikat, kénytelenek nyílt kártyákkal játszani. A zsigeri játékon keresztül megpróbáljuk beleásni magunkat az ember bonyolult lélektani folyamataiba. A féktelen mulatozások és túlfûtött érzelmi állapotok mélyén valójában elfojtások, önhazugságok tömege, valamiféle egymás közötti kimondatlan hierarchia lappang.

Zenés színház. Az opera partitúrája a kiindulási pont, de az egy hónapos workshop jellegû próbafolyamaton az a célunk, hogy a színészekkel és zenészekkel egy új zenei anyagot hozzunk létre. Nem tudnánk és nem is akarjuk Bizet operáját színpadra vinni. Élõ és aktuális színházat csinálunk, hogy felvethessünk a huszonéves fiatalok belsõ világával kapcsolatos alapvetõ, de tabuként kezelt kérdéseket. Ehhez igazítjuk a darab zenei világát is.”

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a