Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Stief Magda, Halmágyi Sándor, Czvetkó Sándor, Teremi Trixi, Pap Tibor 2018. augusztus 18., szombat
spacer
Békés Megyei Jókai Színház
Ibsen Stúdiószínpad Sík Ferenc Kamaraszínház
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Épület
Igazgatóság
Békés Megyei Jókai Színház
spacer
Charles Aznavour - Shaum McKenna
Éljen az élet
musical
spacer
spacer
Képgaléria: Charles Aznavour
Képgaléria: Előadás
Szereposztás
Henry:Kálloy Molnár Péter Békefi László
Suzanne:Paczuk Gabi
Adele:Kishonti Ildikó Vidovenyecz Edina
Alph:Presits Tamás
Chocolate:Szomor György Feke Pál
Madelaine:Felkai Eszter
Cha-O-Kao:Steinkohl Erika
Gab:Gulyás Attila f.h.
Nagymama I.:Csomós Lajos
Nagymama II.:Gerner Csaba
Miguel:Hodu József
Maurice:Ács Tibor
Jane:Nagy Erika
Bruant:Gasparik Gábor
Valentine:Vadász Gábor f.h.
Goulue:Kohut Mariann f.h.
Lisette:Ráduly Beáta f.h.
Örömlány:Sós Diána f.h.
Továbbá: Czitor Attila, Dénes Gergely, Fitos Viktor, Tapoti Antal, Kányádi Szilárd, Libor Laura, Tóth Zsófia, Dudás Gabi, Aklan Szilvia, Gál Zsuzsa, Mihály Dóra, Ráduly Beáta, Sós Diána
Rendező: Kálloy Molnár Péter
Díszlettervező: Horváth Éva
Jelmeztervező: Papp Janó
Bemutató:2004. 12. 17.
Előadás ismertető
Charles Aznavour, a világhírű művész egyetlen musicalje Henry Toulose-Lautrec, a híres festő életéről szól, illetve annak egy meghatározó periódusáról. A Lautrec család jómódban él, gazdagok, a nyomorék Henryt is a családnak kívánják megőrizni, ám a fiú festő akar lenni, és nem az úri társaságban, hanem a Montmartre-on. Megszökik ezért otthonról, és elvegyül a bohém világban, ahol a művészet mellett az abszint az úr. Itt találkozik Suzanne-nal, a lezüllött utcalánnyal, akit anyja árul, és aki jó üzletet lát a gazdag nyomorék fiú esetleges szerelmében. Henry és Suzanne találkoznak, a lány modellje lesz a festőnek. Viharos kapcsolatuk alkotja a musical fő vonalát. Henry másik modellje, Chao Kao szintén a közelükben él, a lány halálos beteg. Henry apja vissza akarja hozni fiát, ezért megzsarolja az unokaöccsöt, hogy hasson Henryre, térjen vissza az ő társadalmi helyére. Gab el is indul, meg is találja Henryt, de őt is rabul ejti a szabadság, az utcai emberek élete, a Montmartre világa. Bele is szeret Chao Kao-ba. Henry és Suzanne egyre közelebb kerülnek egymáshoz lelkileg, elhatározzák, hogy össze is költöznek, bár a lány nehezen tudja elképzelni kapcsolatát a nyomorék fiúval. Mindenesetre a Montmartre kézfogót ül, a festők ünneplik az új párt. Ám megjelenik Miquel, Suzanne régi szerelme, aki egyben apja is közös gyermeküknek, a gyermek egy árvaházban él. Suzanne azonban nem akar vele menni, Miquel távozik. Henry, Suzanne, Chao Kao és Gab együtt élnek Henry műtermében. Chao Kao egyre betegebb, Gab az egyik legjobb párizsi kórházba viszi, de ott sem tudják megmenteni, az utcalány a fiatal fiú karjai között hal meg. Közben Alf, Henry apja megkeresi Miquelt, és sok pénzt ígér neki, ha Suzanne-t elviszi Henrytől. Miquel kilopja a kisfiát az árvaotthonból, és megkeresi Suzannét, felajánlja neki, szökjenek meg együtt a gyerekkel, legyenek valahol máshol együtt boldogok. Suzanne belátja, hogy a nyomorék festővel az élete nem lehetséges, és kisfiát választja. Elbúcsúzik Henrytől, aki nagyon elkeseredik a változástól. A megszokott bordélyában egy nagy buli alkalmával nagyon sokat iszik, a mentő viszi el onnan - a család utasítására egyenesen egy elmeotthonba. Az elmeotthonban ébredő Henry már szinte leszámolt mindennel. Anyja ül mellette, ő próbálja vigasztalni. Gab érkezik, hogy a montmartre-i barátok a kórház előtt vannak, látni akarják Henryt. Be is törnek a kórházba, és Henry szobájában vad bulit rendeznek, Henry legnagyobb örömére. A fergeteges együttlét közben Henry boldogan hal meg barátai, és édesanyja mellett.
A musical meghatározó alakja Chocolate nevű szereplő, aki nem valóságos figura, de több valóságos alakban felbukkan. Ő vezeti végig Henryt rövid életén, ő irányítja Henry sorsát.
A darabban Aznavour dalaiban nagyszerűen felidéződik a kor hangulata, a tipikusan francia musical igazi, eredeti mű a slágergyárak egyre szürkébb tömegében.
A musical négy évvel ezelőtt íródott, első bemutatója Londonban volt.
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a