Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Krisztik Csaba, Tarsoly Krisztina, Kovács Zsolt 2018. július 20., péntek
spacer
Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Írások
Igazgatóság

Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja, Kisvárda
Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház
spacer
Földes László (Hobo)
Vadászat
spacer
spacer
Szereposztás
Hobo Blues Band:Fehér Géza Gyenge Lajos Hárs Viktor Földes László (Hobo) Nagy Szabolcs
Nimfák:Szűcs Nelli Seres Tímea Béres Ildikó Vass Magdolna Gál Natália Varga Melinda Kacsur Andrea
Vadászok:Trill Zsolt Tóth László Rácz József Ivaskovics Viktor
Hajtók:Varga József Szabó Imre Sőtér István Kacsur András
Vad:Kristán Attila

2009. 01.16
Földes László Hobo Béres Ildikó, Ferenczi Attila, Gál Natália, Ivaskovics Viktor Kacsur András, Kacsur Andrea, Krémer Sándor, Kristán Attila Orosz Melinda, Rácz József, Sőtér István, Szabó Imre Szűcs Nelli, Tarpai Viktória, Tóth László, Trill Zsolt, Újhelyi Kinga Varga József, Vass Magdolna
Rendező: Vidnyánszky Attila
Színpadra alkalmazta: Vidnyánszky Attila
Díszlettervező: Ondraschek Péter
Jelmeztervező: Ondraschek Péter
Zeneszerző: Póka Egon Tátrai Tibor Nagy Szabolcs
Bemutató:2003. 10. 10.
Előadás ismertető

Hiába színtiszta rockzene, bonyolult képlet Hobo Vadászata: zenei világát, gondolatiságát tekintve a magyar rockzene-történet egyik legkiemelkedőbb albuma. Ha nem a csúcsa! Idén következik a koncertlemez megjelenésének 25. évfordulója, s ünnepel a Hobo Blues Band is: 30 éve alakult a zenekar. Részben a kettős jubileum indokolja a Földes Lászlót (Hobo) a tagjai sorában tudó Csokonai Színház számára az album drámakoncert-változatának bemutatását, részben felhajtóerő az a lehetőség is, hogy az előadás alapján film készülhet. Az évforduló egy nagyon szép központi pillanata a Syma Rendezvénycsarnokban rendezendő koncert lesz, amelyről felvétel készül, és a majdani film bizonyos jeleneteit ott fogják rögzíteni a tízezer fős, természetes statisztériával a háttérben.
Fontos számunkra ez a darab, mert érezzük: zenei-szellemi alapanyaga örökkön időszerű. Hármas tagolás vonul végig a lemezen. Hobo a világot a hajtók, az áldozat-vadak és a vadászok „társadalmára” osztja. Érzékeljük az egymásnak feszülő érdekeket; a szembenállást, a hajtók kiszolgáltatottságát, a vadászok eluralkodását a Földön. Erre a feszültségre, konfliktusra – szorosan a daloktól ihletetten, majd azoktól eltávolodva – egyetemes képzettársításokra épül fel a rendszer. Adott egy esetleges történet, amelynek a főszereplője természetesen Hobo, a vészhelyzetekben túlélésre játszó bohóc. Van áldozat, megjelenik a Nő, a maga milliónyi alakváltozatában. A hatalom örökös szolgájaként lép elénk a hajtó, a kisember, aki az uralkodó vadász szolgálatára kényszerül. Egyszersmind árnyalt figura is, hiszen van, aki önként és dalolva szolgál, életeleme a hajtóság.
Dramaturgiája szerint nem klasszikus értelemben vett színházi előadást ígérünk a közönségnek, inkább dramatizált koncertet, rokonszenves és ellenszenves figurákkal: antagonisztikus ellentéteket és titkos szimbiózist. A küzdelem folyamatában eljutunk egy bizonyos feloldást hozó végkifejletig, segítségül hívva Hobo legsikeresebb feldolgozásait, a Nincs menedéken (Rolling Stones) keresztül, a Farkashajsza (Viszockij) dalaiig. Nagyon szép, emelkedett lezárással, közös imával ér véget az este.
Látványos megvalósítási formákra számíthat a néző. Vidnyánszky Attila egy korábbi, az egész Kárpát-medencét bejárt, forró hangulatú, több ezres tömegek előtt játszott produkciójának újrarendezése/újragondolása a debreceni változat. Változat, ám változatlan annyiban, hogy megőrzi az eredeti izgalmasan bonyolult képletét. Átérezzük az ember általános determináltságát, amely egyként sújt „vadászt” és „vadat”. Az áldozatok iránti részvét mellé odahalljuk azonban a vadász igazságát is. Alapvetően persze vadpárti előadásban, igazi „zöldszínházban” gyönyörködhetünk.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a