Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Lukács Sándor, Kelemen István 2018. július 21., szombat
spacer
Teatro Potlach
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
Teatro Potlach
spacer
Shakespeare Ouverture
spacer
spacer
Előadás ismertető

Egy hajó hánykolódik a viharos tengeren, fedélzetén Shakespeare híres drámáinak szereplőivel. Az utasok Prospero varázslatának köszönhetően egy szigetnél szenvednek hajótörést. Calibánon, a sziget egykori urán és őrzőjén kívül feltűnik Rómeó és Júlia, ellenségeskedő családok üldözték el őket.
Itt van Jago árulásának két áldozata, Desdemona és Othello, mellettük Hamlet és Ophélia, a dán herceg tragédiájának hősei. Végül maga Antonius találkozik Brutussal, a Caesar elleni öszszeesküvés vezetőjével.
A sziget folyamatosan változó térként jelenik meg, amely hajóról óceánra, partról erkélyre, barlangról várra változik, egy Ariel/demiurgosz varázslatának köszönhetően, aki szolgálója és cinkosa mesterének, az ezúttal láthatatlan Prosperónak. A szereplőket egy virtuális tér veszi körül, melyben úgy tűnnek fel, mint egy álomban, egy hatalmas fehér vitorlából álló díszletnek köszönhetően, mely a csodálatos videókivetítéseknek köszönhetően időről időre átváltozik.
A színház találkozik a legfejletteb technológiákkal, ami lehetőséget ad egy újszerű és innovatív dramaturgia létrehozásárára. Az előadás szerves része a költői hatású szuggesztív élő zene. A Shakespeare Ouverture, a minden idők legnagyobb írójával való új találkozáson túl, a szépség himnusza, azé a szépségé mely napjainkban, olyan múlékony.
A Teatro Potlach több mint negyven éve fennálló Színházi Kutató és Kísérleti Műhely, székhelye az olaszországi Fara Sabinán van. Művészeti identitása színházi produkciókban, utcaszínházi előadásokban, workshopokban és rezidens művészi és pedagógiai programokban nyilvánul meg, amelyek a kifejezés és az előadás technikáinak széles skáláját alkalmazzák.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a