Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Lukács Sándor, Kelemen István 2018. július 21., szombat
spacer
Armel Produkció
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
Armel Produkció
spacer
Vajda Gergely - Horváth Péter
Az óriáscsecsemő
Déry Tibor azonos című színpadi műve nyomán
Bábopera
A Kolibri Színház (Budapest, Magyarország) produkciója
Magyar nyelven, német és angol feliratozással.
spacer
spacer
Képgaléria: Előadás
Szereposztás
Újszülött:Philipp György
2. Újszülött:Philipp György
Anya:Agathe De Courcy
Szűz:Agathe De Courcy
Stefánia:Agathe De Courcy
Apa:Ambrus Ákos
Nikodémosz:Csapó József
Szereplő:Alexics Rita Fehér Dániel Rácz Kármen Rácz Kriszta Ruszina Szabolcs Szívós Károly Tisza Bea Török Ágnes

Közreműködik:
Ittzés Gergely (fuvola), Seleljo Erzsébet (szaxofon), Szalóky Balázs (trombita), Baja Mónika (billenytűsök), Kiss Helga (ütőhangszerek), Deli Zsolt (harmonika), Kruppa Bálint (hegedű), Fejérvári János (brácsa), Antonio Casagrande (bőgő)
Rendező: Novák János
Vezényel: Vajda Gergely
Díszlettervező: Orosz Klaudia
Jelmeztervező: Orosz Klaudia
Bábtervező: Orosz Klaudia
Szcenikus: Farkas István
Koreográfus: Lakatos János
A rendező munkatársa: Vajdai Veronika
Bemutató:2018. 07. 03. MuTh Színház
Előadás ismertető

Vajúdó asszony kínlódik. Megszületik az Óriáscsecsemő. Az anya belehal a szülésbe. A gyermek hermafrodita. Erős, okos, hatalmas. Születése percétől kezdve önállóan mozog, gondolkodik és beszél. Ráadásul éhes. Eladósodott apja nem tudja táplálni, ezért eladja őt Nikodémosznak, az Etika-, Faj- és Léleknemesítő Részvénytársaság alelnökének, aki mintapolgárt akar nevelni a Csodacsecsemőből.
Hermafroditosz találkozik a rokoni szeretettel, a hivatástudattal és a szerelemmel. Semmivel nem lakik jól, nem ízlik neki a felkínált polgári jövő. Azt hiszi, halhatatlan, tehát bármit megtehet. Mielőtt e tévedésbe belehalna, megnősül, gyermeke születik — a következő Óriáscsecsemő. A kör bezárul, s egyben folytatódik. A világ reménytelen, mint egy kínai lábujj.

Vajda Gergely Déry Tibor azonos című polgárpukkasztó, avantgarde drámája nyomán írt operája talányos férfitörténet, vagy ha úgy tetszik: kamasz-sztori.
Olyan kérdéseket vet fel és jár körül, amelyekre először tizenévesen keressük a választ.
Mi az élet értelme? Miért van ellenünk az egész világ? A NŐ megfejthetetlen rejtelem? Mi a szeretet? Mi a szerelem? Mi a pénz, társadalom, kötelesség, hazaszeretet?
A darab atmoszférája a Vitéz László féle vásári bábkomédiák világát idézi. A muzsika — akár az eredeti prózamű bátor és direkt ,— hol drámai, hol ironikus: sírhatunk és közben nevethetünk. Ízig-vérig mai opera, az ittről és a mostról szóló alkotás – mindannyiunknak.

A versenyszereplő:
AGATHE DE COURCY
(mezzoszoprán, Franciaország) – ANYA/ SZŰZ / STEFÁNIA

A kiemelkedően sokoldalú mezzoszoprán zenei tanulmányait Boulogne-ban és Orléansban végezte, de közben történelem és kulturális mediáció szakon is diplomát szerzett a Sorbonne-on. 2007-től a France Musique rádióadónál dolgozik, 2012-ben a Francia Nemzeti Zenekar zenepedagógiai programja számára készít oktató felvételeket Ebben az évben csatlalozik a PAPRIKA kollektívához, melynek elődásai főként a Théâtre du Châtelet színpadán láthatók. 2015-ben otthagyja a rádiót, hogy Ausztráliában elénekelje a Melbourne Opera Studio Curlew River (Britten) produkciójának főszerepét. Hazatérve a Fabrique Lyrique de Bourges-ban tevékenykedik és megalapítja saját társulatát a Lemon Fracas-t Sigrid Carre-Lecoindre-rel. Énekesi és színészi képességeit továbbra is a lehető legváltozatosabb klasszikus és kortárs opera és zenés színházi művekben valamint progresszív saját projektekben kamatoztatja.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a