Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Szél Dalma Rebeka 2018. június 24., vasárnap
spacer
Pesti Színház
Vígszíház Házi Színpad Vígszínház
spacer
spacer
spacer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
Pesti Színház
spacer
Spiró György
Elsötétítés
spacer
spacer
Szereposztás
Rendező: Marton László
Díszlettervező: Khell Csörsz
Jelmeztervező: Jánoskúti Márta
Dramaturg: Radnóti Zsuzsa
A rendező munkatársa: Várnai Ildikó
Bemutató:2002. 01. 25.
Előadás ismertető

Mi történik, ha egy apa egy reggel arra ébred, hogy rajongva szeretett gyermeke megbélyegzetté vált? Mi történik, ha egyedül határoz és cselekszik, hogy kislányát megmentse, de feleségét nem avatja be terveibe? S mi történik, ha az asszony tökéletesen másképp döntene ebben a sorsfordító pillanatban? Az "álomházaspár" harmonikus és védett világa pillanatok alatt összeomlik, s döbbenten kell szembenézniük azzal a ténnyel, hogy az élet alapveto kérdéseiben teljesen ellentétes véleményen vannak, s hiába hitték, hogy szerelmük minden megpróbáltatást kibír, e hirtelen kirobbant morális válsághelyzeten nem tudnak úrrá lenni.

Ez a megrendítő erejű emberi és szerelmi dráma bár a múltban, a második világháború előtti Budapesten játszódik, érvényessége azonban jelenidejű; világunk ma is faji és minden egyéb előitélettel, gyilkos indulatokkal teli, és sötét történelmi tapasztalatok sem tudták ezket a pusztító konfliktusokat kiírtani az emberiség történetéből. Pedig olyan világban - mondja a darab írója -, amelyben az irracionalitás szelleme uralkodik el, ott nem lehet emberhez méltóan élni, mert ott minden érték elpusztul, és minden, ami emberi, lealacsonyodik.

Spiró György jelentős, a régi, klasszikus értelemben vett igazi drámaíró.Tiszteletreméltó morális érzékenységgel és felelősséggel képes arra - ami manapság már roppant nehéz művészi feladat -, hogy műveiben alapvetően fontos, közös emberi és állampolgári gondokat, kibeszéletlen, mély történelmi és társadalmi traumákat fogalmazzon meg. S mindezt teszi ritka színpadi érzékkel, hatásos és izgalmas drámai helyzeteket, emlékezetes szerepeket teremtve.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a