Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Juhász Judit, Juhász Judit, Tatár Gabriella, Kálid Artúr, Horváth László 2018. augusztus 14., kedd
spacer
Koreja Színház
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
Koreja Színház
spacer
Alessandro Serra
Frame
spacer
spacer
Szereposztás
Rendező: Alessandro Serra
Díszlettervező: Alessandro Serra
Jelmeztervező: Alessandro Serra
Fény: Alessandro Serra
Játékmester: Mario Daniele
Mozgás: Chiara Michelini
Közreműködő: Anna Chiara Ingrosso
Technikus: Mario Daniele Alessandro Cardinale
Producer: Laura Scorrano Salvatore Tramacere
Az előadás hossza kb. 65 perc (szünet nélkül).
Előadás ismertető

„A Frame-et Edward Hopper képi világa ihlette. Valamennyi munkája egy történet töredékét láttatja, amiből alakok, helyzetek, szavak csapódnak le. Mind egy-egy kis novella bonyodalom és befejezés nélkül, vagy ahogy Csehov mondaná: olyan, mint egy idegen ház résre nyílt ajtaja, ami aztán rögtön becsukódik.

Engem nem Hopper kétségbevonhatatlan festői tehetsége érdekel, hanem sokkal inkább az a képessége, amely által ráégeti a vászonra a saját belső tapasztalatát. Hogy aztán újraalkothassam ezt a színpadon. Hogy megmutassam, akár csak egy pillanatra is.

A festményeiben nincs morálizáló vagy pszichológiai szándék, csupán a mindennapok tettenérése. Nagyszerű alkotások, amelyek a szokásosban teljesednek ki. Minél szokványosabbak a kontextusok, minél egyszerűbb alakok lakják be, annál inkább feltárul a valóság varázsa. Nincs idő leírásra, minden egy szempillantás alatt történik, a belső igazság pedig megmutatkozik. Van egy belső és egy külső – kukkoló szándék és perverziómentes - megfigyelő.  

A tisztaság és a szemérmesség akkor bukkan elő, mikor megbékéltél, nyugodt vagy, és felmelegedtél a nap fényében. Amikor a belső törés megtörtént, és minden csak folyik megbánás nélkül, hogy a hátramaradt életünket a jó irányba terelje.

Minden különleges esemény nélkül. Egyszerűen csak van egy pillanat, amikor minden megváltozik. Felhajtás nélkül. A szereplők mindig határhelyzetben vannak: egy ablakban, egy kávézó kirakatában, egy színházi vészkijáratnál, félig nyílt függönynél, egy ajtóban, vonatablakban. A fény keresésében. Miközben az élet odakint megállíthatatlanul bimbózik. Az utcák kopárak, az óceánok hallgatnak. A napsütötte fák pedig összeborulva sötét ösvényeket alkotnak. “

(Alessandro Serra)

Információk

Társproducer: Compagnia Teatropersona

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a