Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Sashalmi József, Szabó Anikó 2018. július 22., vasárnap
spacer
Schuberty Krahl Bauer
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
Schuberty Krahl Bauer
spacer
Rike Schuberty - Simon Krahl - Simon Bauer
Anima
A Schaubude Berlin-nel közös produkcó
spacer
spacer
Szereposztás
Rendező: Rike Schuberty Simon Krahl Simon Bauer
Díszlettervező: Susanne Münzner
Jelmeztervező: Susanne Münzner
Dramaturg: Henning Bochert
Szöveg: Henning Bochert
Bábtervező: Ulrike Langenbein Suse Wächter
Producer: Cornelia Winkler
Bemutató:2017. 02. 09.
Az előadás hossza kb. 180 perc (szünet nélkül).
Előadás ismertető

Az ANIMA videót, hangot és bábokat használó színházi installáció. Simon Bauer, Simon Krahl és Rike Schuberty az ember-gép, az alkotó-alkotás, az analóg-digitális analógiáit boncolgatja, végül pedig az emberiség azon vágyát, hogy megalkossa saját képmását.

Szemtől-szemben ember és gép egymásra ismernek. Az ember hisz. De a gépet nem csak alkotója ruházza fel élettel, empátiával, hanem az is, aki nézi. A határok elmosódnak. Kilátásaink a jövőre nézve lehet, félelmetesek, de végül is mi olyan rossz a laboratóriumban doromboló robot fókában? Mi késztet bennünket arra, hogy a lélektelen tárgyakat megszemélyesítsük? A remények kivetülése, az álmok és félelmek vagy egyszerűen egy másik létezésének a ténye? A gépek már uralnak bennünket: ismereteket szereznek rólunk, segítségünkre vannak birtokukban lévő adatok felhasználásával. De van ebben még egyensúly?

A színpadi történéseket egy válaszfalként működő képernyő mutatja meg vagy éppen rejti el. A nézők szanaszét ülnek, és közlekedhetnek a teremben. A szórt hangzás lehetővé teszi a hangok háromdimenziós érzékelését. A tér maga is élettel teli performerként működik, mint egy meghibásodott holodeck, ami egy üres doboz és a lehetőségeket rejtő lenyűgöző tér között váltakozik. Önálló akaratot és elidegeníthetetlen intelligenciát feltételez, hogy a tér neurotikus főszereplővé válik, aki saját magával lép interakcióba és folytat belső monológot, és képes az emberi érzelmek széles skáláját produkálni.

Információk

Német és angol nyelvű előadás magyar, román és angol fordítással
A nézők bármikor távozhatnak vagy visszatérhetnek az előadás terébe annak megkezdése után. Az előadókkal való interakció megengedett és javallott.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a