Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Juhász Judit, Juhász Judit, Tatár Gabriella, Kálid Artúr, Horváth László 2018. augusztus 14., kedd
spacer
Művészek írták
Interjúk
A hét arca
Határtalanul
Ismeretlen ismerősök
A nemzet erdélyi színészei
Művészek írták
Beszámolók
A Vígszínház kereső korszakának nagy pillanatához ért. A vetített látvány és a játék, a film és a színpad kevercse, rengeteg innovációt, plusz utalást, humorforrást ad. Eszenyi most nagyot lépett, felhozta a kamerát is a színre – előadásában a bluebox vezérli a dramaturgiát.
spacer
A szerző, Paul Foster, az 50-es években, 21 évesen érkezett New Yorkba. Jogot tanult – ez legalább annyira erős forrása az I. Erzsébet nyersen racionális nyelvének és kíméletlenül szókimondó történelmi logikájának, mint a 68-asok kritikus gondolkodása. A Lower East Side soknemzetiségű szegénynegyedében még a ruházati ipar és kereskedelem is valahogyan az új amerikai nemzedék kulturális átváltozásának része lett.
spacer
Jelinek a színlapon meséli: Schubert dalait kísérte zongorán. Most a Vígszínház Házi Színpadán hat tételt játszanak el a Téli utazás zenéjéből / verseiből. Azaz abból, amit ebből Jelinek színpadra írt. A közép- és az ókorban, talán már régebben is úgy érezték az emberek, hogy az évszakok analógiában állnak az emberi életszakaszokkal. Elfriede szerint a tél a magány évszaka, Schubert dala „a hontalanság műve, az otthontalanságé, amelyből nem indul útnak, és ahová nem tér vissza az ember”.
<< < ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... > >>
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a