Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Nánay István, Crnkovity Gabriella, Stohl András 2018. február 23., péntek
spacer
Művészek írták
Interjúk
A hét arca
Határtalanul
Ismeretlen ismerősök
A nemzet erdélyi színészei
Művészek írták
Beszámolók
A történetsorban két „nádakerek” meseelemmel is hangsúlyozzák a sztorik nagyon is itt és most realitását. Az egyik Rezes Judit váróteremben elmondott – nekünk nézőknek erősen ironikusan hangzó – gyereknek szóló meséje. Ebben a filmes guru – aki parókakészítőként ment ki az álomgyárba – meggazdagodva jön haza Hollywoodból. És megváltja a magyar filmgyártást. Jutalmul az övé lesz az ország legszebb lányának keze. A gyerek altatóként hallgat / álmodik tovább egy hasonló jósorsot. Majd egy pár jelenettel odébb – a másik meseelem – a Vasorrú bába a történelem ördögeként talicskába rakja ezt a gyereket és elviszi. Világgá.
spacer
„L’Harmattan, Muzikum, Kossuth Klub – Sajó László: Az ideális könyv – vers, mondat, haiku: Nagy Zsolt K. előadásában – Veres Károly közreműködésével (A’sziszi, szentferenc mátrai remete lesz, és magában beszélget Istennel)
Barátunk miközben keresi a Nagy Mondatot, találkozik az Alapzajjal, a hiúzzal, a rókával – és unicumot iszik a Két Jetiben, meg a Muzikumban.” Eddig a színlap.
spacer
Amúgy az aktuális politikai kabaré-utalások abszolút visszafogottan jelennek meg. A nevető nézőtér „kétharmados” megoszlását sem ide, sem oda nem érezni. Kulka / Hippolyt összefoglalója szerint: „ Bűnöst keresek, nem megoldást”.
<< < ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... > >>
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a