Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Rajna Mária, Mészáros Tamás 2018. augusztus 16., csütörtök
spacer
Művészek írták
Interjúk
A hét arca
Határtalanul
Ismeretlen ismerősök
A nemzet erdélyi színészei
Művészek írták
Beszámolók
A Vígszínház már többször is belevágott Lev Tolsztoj sokkötetes nagyregénye, a Háború és béke színpadra állításának szinte lehetetlen missziójába. Az író eredeti műve az orosz kultúra ikonja. Itthon érettségi tétel, tán kötelező olvasmány is, biztos az: oroszhonban.
spacer
George Bernard Shaw 1912-ben írta a gunyorosan keserédes Pygmalion meséjét a konzervatív berendezkedésű Brit Birodalom általánosan egyre tarthatatlanabb szociális és morális állapotairól. Már ekkor háttérbe szorult világjobbító szándék, mert a mű a férfi-nő kapcsolatok változásait a vígjáték rózsaszín szemüvegének szűrőjén át láttatta – persze happy enddel.
spacer
Mesékre hasonlítanak a drámairodalom klasszikusai. De amíg a mesén pallérozott gyerek királyost játszva egóját próbálgatja, addig a serdültebb, már személyes tapasztalatokkal bíró ifjú – jó, ha a színész megőrzi magában e hamar múló életkor természetes adottságát – már cselekvően kísérletezik, a hatás-ellenhatás dramaturgiája izgatja. Vidnyánszky egykori határon túli színházát ilyen primer, részben ösztönös játék emelte magasba.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... > >>
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a